Çalıştığı gazeteden istifa etti, yollara düştü

Gazeteci Hasan Söylemez, bisikletiyle yollara düştü.

Google Haberlere Abone ol
Çalıştığı gazeteden istifa etti, yollara düştü

Gazeteci Hasan Söylemez (32), çalıştığı gazeteden istifa etti. Tüm parasını çocuklara dağıttı, kredi kartlarını iptal etti. 11 Temmuz 2010’da bisikletiyle düştü yollara. Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu, Akdeniz, Ege, Trakya’yı dolaşarak Türkiye haritası çizdi. Sekiz buçuk ayda 10 bin 140 kilometre pedal çevirdi. 40 kent, yüzlerce kasaba ve köy gördü.



Neden ‘normal’ hayatın nimetlerini bırakıp dere tepe, asfalt patika pedal çevirdiniz?



- Çok bunalmıştım. Her geçen gün kendimi daha çok yalnız, çaresiz ve mutsuz hissediyordum. Hiçbir şeyden zevk alamıyordum. Değişime ihtiyacım vardı. Bütün algılarımı açarak hayata ve doğaya karışmak istiyordum. Paranın satın alamayacağı çok değerli şeylerin olduğunu biliyordum. Paranın bana verdiği ‘özgüven’ ve ‘güç’ duygusundan kurtulmam gerekiyordu. Paranın hayallerimize ulaşmakta o kadar da önemli olmadığını kanıtlamak istedim.



Bisiklet size ne ifade ediyor? 

- Hayatımda sahip olduğum ilk bisikletle üç hafta sonra Türkiye turuna çıktım. Bisiklet, dünyanın en en masum ulaşım aracı. Çok ucuz, sağlıklı ve çevreci. Doğaya hiçbir zararı olmaz. Bisiklet, uzun yollarda insanlarla ve kendimizle tanışmamızı sağlar. En yakın arkadaştır. Tek kişiliktir, pedal döndükçe çok kişilik olur, isyandır, özgürlüktür, huzurdur, mutluluktur. Aylarca ruhumdaki yaraları bantlaya bantlaya yol aldım. Huzurluydum. Doğada pazartesi yoktu.  



Röportajın tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin