Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den mart ayı enflasyon açıklaması. Bilgin, Almanya'yı örnek verdi ve "Türkiye’de de enflasyon çok yüksek" dedi. Bilgin 3600 ek gösterge ve emekli zamları için de konuştu

TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye’de de enflasyon çok yüksek. Enflasyonla mücadele etmek birinci görevimiz öncelikli hedefimiz ama bugünkü dünya konjektürünün Türkiye’ye yüklediği bir mesele olarak boyutu görmek lazım." dedi. 3600 ek gösterge konusunda tarih veren Bilgin, kamu çalışanları ve emeklilere yapılacak zamla ilgili de konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den mart ayı enflasyon açıklaması. Bilgin, Almanya'yı örnek verdi ve  "Türkiye’de de enflasyon çok yüksek" dedi. Bilgin 3600 ek gösterge ve emekli zamları için de konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili konuştu.

Bilgin,  "ABD dünyanın en zengin ülkesi tarihinde görülmemiş enflasyonu yaşıyor. Almanya geçtiğimiz 7.3 aylık enflasyon açıkladı. Türkiye’de de enflasyon çok yüksek. Enflasyonla mücadele etmek birinci görevimiz öncelikli hedefimiz ama bugünkü dünya konjektürünün Türkiye’ye yüklediği bir mesele olarak boyutu görmek lazım." dedi.

Temmuz ayında ek zam ile ilgili konuşan Bilgin, "Türkiye tarihinde görülmeyen bir şey olarak Enflasyon yüzde 36 iken yüzde 50'lik reel bir artış gerçekleştirdik. Temmuz enflasyonunda; enflasyon farkını kamu çalışanlarına ve emeklilerimize yapacağımız düzenleme ile ele alacağız" diye konuştu.

3600 ek gösterge

Bilgin şöyle konuştu: Toplu sözleşme mekanizmalarımız devam ediyor. Orada bizi koruyan, çalışanları koruyan aktüel gelişmeler karşısında direnç gösteren madde var. Enflasyon farkının verilmesi. Ocak ayının başında sadece enflasyon farkı vermedik, ona bir de yüzde 3 civarında sosyal denge farkı verdik. Temmuz enflasyonunda da çalışanlarımıza yapılan yeni düzenleme ile yeniden ele alacağız. 3600 ek gösterge meselesinde çalışmamız son aşamasına geldi. Ümidimiz Mayıs ayında çalışmayı tamamlamak ve Meclise intikal ettirmek. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Sözleşmeli personel statüsü var. Bir şekilde isteğe bağlı olarak düzenlemek istiyoruz. Türkiye modernleşmesini başka bir anlamda gerçekleştirmek üzeredir. Başkanlık sistemi çok önemli bir siyasal projedir. Bunun gerçekleşmesi çok önemlidir. Anayasa'nın değişmesi gerekmektedir. Çalışanların hukukunu daha iyi koruyan kapsamlı bir değişime ihtiyaç var.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin