Çalışanların Netflix keyfi!

Yeni bir küresel araştırmaya göre pandemi sırasında evden çalışanlar, normalde saklamak isteyecekleri bazı noktaları keşfettiler. Türkiye’deki katılımcıların yeni zevkleri arasında Netflix'i art arda izlemek yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Çalışanların Netflix keyfi!

Kaspersky tarafından yaptırılan ve KOBİ ölçeğindeki şirketlerde görev yapan 8.000 çalışanın davranışlarını inceleyen yeni bir küresel araştırmaya göre pandemi sırasında evden çalışanlar, normalde saklamak isteyecekleri bazı noktaları keşfettiler. Evden çalışmanın getirdiği fırsatlardan bahseden Türkiye’deki katılımcıların yeni zevkleri arasında hafta içi uzanmaları (%36), Netflix'i art arda izlemek (%40) ve dışarıda bahçede veya balkonda çalışmak (%33) yer alıyor.

Küresel salgın sırasında çalışma ortamımız güvenli ofislerden mutfak masalarına doğru kayarken, iş ve özel hayatları dengelemekte birçok zorlukla karşılaştık. Dünya Ekonomik Forumu'na göre bu yıl uzaktan çalışanlar, çocuk bakımı ve dijital bağlantı gibi zorluklarla karşılaştı. Bununla birlikte, uzaktan çalışmaya geçen bazı ofis personeli bu deneyimin tadını çıkardı ve bundan sonra da korumak istedikleri bazı zevkleri keşfetti.

Ankete katılanların çoğu rahat kıyafetlerle çalışmaktan keyif aldı. %51'i bu yaşam tarzına alıştı ve gelecekte bunu norm haline getirmek istiyor. Uzun yolculuklara veda etmek, işe başlamadan beş dakika önce uyanabilecekleri için çalışanları daha mutlu etti ve birçoğu gün içinde kestirme fırsatı yakalamaktan keyif aldı (%36).

Yeni normalin avantajlarını keşfetmeye devam eden Türkiye’deki katılımcıların %33’ü bahçede veya balkonda dışarıda çalışmaktan hoşlanıyor, %40’ı çalışırken art arda Netflix izliyor. Çalışanlar tarafından tercih edilen diğer avantajlar arasında video oyunları için daha fazla zaman (%33), paket servis öğle yemeği (%17) ve daha az duş almak (%9) bulunuyor.

Bununla birlikte, bu yeni keşfedilen açık fikirlilik yalnızca fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dijital güvenlik söz konusu olduğunda belirli sorumlulukların yerine getirilmesini gerektiriyor. Cihazlarımızda güvenilir güvenlik çözümlerine sahip olmak, gevşemenin tadını çıkarırken kişisel gizliliğimizi korumak adına çok önemli.

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Müdürü Marina Titova, “Karantina süreci evden çalışmalarına izin verilenleri iki yönlü etkiledi. Bir yandan çalışanlar nihayet büyük şehir hayatının olumsuz yanlarını unutup daha rahat bir ortamda çalışma fırsatı buldu. Öte yandan üretken kalmak için mücadele ederken, çalışma alanlarını yeniden düzenlerken ve yeni alışkanlıklar geliştirirken birçok zorlukla da karşılaştılar. Evden çalıştığınızda gizliliğiniz daha büyük bir risk altına giriyor ve bu da dijital güvenliği hayati hale getiriyor” diyor.

Kaspersky, cihazlarınızın hem iş hem de kişisel kullanımda güvende kalmasını sağlamak için şunları öneriyor:

Mutlaka gerekli olmadıkça kişisel bilgilerinizi üçüncü şahıslarla paylaşmayın veya hesaplarınıza erişim izni vermeyin. Bu, internette bulunma şansını en aza indirecektir.
İster çok detaycı olmayın ister gizliliğinize değer verin, bir web kamerası kapağı kullanın veya Kaspersky Security Cloud'da kameranıza yetkisiz erişimi önleyen yerleşik web kamerası koruması kullanın. Bu eksiksiz güvenlik çözümü, gizliliğinizi, verilerinizi ve finansal varlıklarınızı VPN, ödeme koruması, parola koruması, bilgisayar temizleme, evde Wi-Fi izleme ve ebeveyn kontrolü gibi kapsamlı bir araç setiyle güvence altına alır.
Sosyal medya profillerinizi tercih ettiğiniz gizlilik düzeyine göre yapılandırmak için Privacy Checker kullanmaya başlayın. Bu, istenmeyen kişilerin hassas kişisel bilgileri bulmasını zorlaştıracaktır.
Wi-Fi ağınızı koruyun. Çoğu yönlendiricinin varsayılan bir kullanıcı adı ve parolası olduğundan, yönlendiricinizin varsayılan giriş bilgileri internette kolayca bulunabilir. Yeni bir şifre belirlemeyi ve yönlendiricinin donanım yazılımını güncellemeyi ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin