Çalıntı şarkı iddiasıyla mahkemeye çıkan Ed Sheeran jüriye şarkı söyledi

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Ed Sheeran, "Thinking Out Loud" şarkısının Marvin Gaye'den çalıntı olduğu iddialarına karşı mahkemede ifade vermişti. Yüklü miktarda bir telif hakkı davasıyla karşı karşıya olan Sheeran, son duruşmada jüriye canlı konser verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çalıntı şarkı iddiasıyla mahkemeye çıkan Ed Sheeran jüriye şarkı söyledi

Grammy ödüllü şarkıcı Ed Sheeran (32), New York'taki duruşmada, 2014 tarihli “Thinking Out Loud” şarkısının Marvin Gaye'nin 1973 hiti “Let's Get It On” isimli klasik eserinden çalıntı olmadığını savunmaya devam ediyor.

Savunmasında gençken günde bir ila iki şarkı yazarken şimdi günde sekiz ila dokuz şarkı yazdığını paylaşan ünlü isim, müzisyen olarak kat ettiği yolu mahkemede belirtti.

“Bir şarkı bir günden uzun sürüyorsa, peşine düşmeye değmez” diyen Sheeran, sadece bu hafta 10 şarkı yazdığını sözlerine ekledi.

Çalıntı şarkı iddiasıyla mahkemeye çıkan Ed Sheeran jüriye şarkı söyledi

Gaye'nin “Let's Get It On” şarkısının ortak yazarı Ed Townsend'in varislerinin açtığı davada telif haklarını ihlal etmekle suçlanan ünlü isim, şarkıyı kendisinin yazdığı konusunda ısrar etti.

People’ın haberine göre; hakkında 100 milyon dolarlık bir telif hakkı davası bulunan Sheeran, mahkemedeki dördüncü gününde jüriye canlı bir performans sundu. Hitlerinin hayatındaki farklı anlardan ilham aldığını söyleyen Sheeran, şarkılarının gelişimi hakkında daha fazla fikir verdi ve gitarıyla giriş akorlarını çalarak her iki şarkıyı da seslendirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin