Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi

İstanbul'da balkon veya pencerelere tırmanarak lüks evlere giren ve hırsızlık yapan çete yakalandı. Çetenin liderliğini yapan 13 ayrı dosyadan hakkında yakalama kararı bulunan Murat D. (31) ile birlikte 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi
DHA

Yaklaşık 3 aylık takibin ardından, özellikle Anadolu yakasında lüks evlere girerek hırsızlık yapan çeteye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Önceden tespit edilen 12 adrese eş zamanlı baskın yapan polis, çete lideri Murat D.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Baskında evlerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, bilgisayar, çalıntı plakalar ele geçirildi.

16 KİŞİLİK ÇETE TAMAMEN ÇÖKERTİLDİ

Hırsızlık çetesiyle ilgili daha önce yapılan ara operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Bu operasyonla birlikte 16 kişilik çete tamamen çökertilmiş oldu.

Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi

HEM EV SOYDULAR HEM OTOMOBİL ÇALDILAR

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda şüphelilerin hırsızlık için özellikle müstakil lüks evleri tercih ettikleri ve balkon ya da pencere camlarından içeri girdikleri öğrenildi. Mağdurların evde olduğu saatlerde sabaha karşı içeri giren şüphelilerin, para, ziynet eşyası ve elektronik eşyaların yanı sıra buldukları kontak anahtarı ile park halindeki otomobilleri de çaldıkları tespit edildi.

ÇALINTI OTOMOBİLLERİ 50-70 BİN TL'YE SATTILAR

Çalınan otomobilleri önce hırsızlık olaylarında kullandıkları sonra ise suça karışan başka kişilere sattıkları belirlendi. Şüphelilerin çoğunluğunun lüks otomobilleri 50 ile 70 bin lirası arasında değişen fiyatlarda sattıkları öğrenildi.

Otomobilleri ele geçirmek için operasyon yapan polis ekiplerinin çalıntı otonun satıldığı kişinin Pendik’te bir adrese yaptığı  baskında yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği olayla ilgili soruşturmanın Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğü belirtildi.

Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi - Resim : 2

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Polis soruşturmasında şüphelilerin birçok olayda güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği tespit edildi. Görüntülerde şüphelilerin müstakil evlerin duvarlarına tırmanarak pencere camlarından içeri girdikleri görüldü. Hırsızlıklar sırasında son derece rahat olan ve gürültü çıkarmayan şüphelilerin mağdurları uyandırmadan çaldıklarıyla birlikte kaçtıkları tespit edildi. Şüphelilerin bir olaylarında iki katlı bir eve hırsızlık için girdikleri alt katta taziye yemeği verilirken, üst katı soyarak kaçtıkları öğrenildi.

"ÇOK ŞÜKÜR POLİS HIRSIZLARI YAKALADI"

Mağdurlardan bazıları otomobillerini teslim almak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Mağdur Doktor Murat Polat "Biz yukarıda uyuyorduk. Evimize girip hırsızlık yapmışlar. Sonra iki otomobilimizi çalıp gitmişler. Çok şükür polis hırsızları yakaladı." ifadelerini kullandı.

Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi - Resim : 3

"BEN VE EŞİM UYURKEN İÇERİ GİRMİŞLER"

Bir başka mağdur Hemşire Meryem Aydın ise "Ben ve eşim evde uyurken içeri girmişler. Hiçbir ses duymadık. Sabah kalktığımızda hırsızlığı fark ettik." dedi.

Mağdur Mustafa Taşpınar ise "İnsanın mahrem olan evine korkusuzca giriyorlar. Çok kötü bir durum. Polise onları yakaladıkları ve çalınan otomobilimi bulduğu için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi - Resim : 4

ÇALINTI 37 OTOMOBİLİN 35'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Polis soruşturmasından sonra toplamda 45 eylem gerçekleştirdikleri, 37 otomobil çaldıkları tespit edildi. Çalınan otomobillerden 35’nin bulunarak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Çetenin lideri olduğu söylenen Murat D.’nin ise 50 kez polise geliş kaydı olduğu, 13 ayrı dosyadan mahkemeler ve polis tarafından arandığı öğrenildi. Polisin Murat D.’yi çalıntı bir otomobille kovalamaca sonucu yakalandığı belirtildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Çalıntı otomobilleri 70 bin TL'ye sattılar. İstanbul'da büyük operasyon. 16 kişilik çete çökertildi - Resim : 5

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin