'Çalık'ın bankası Zarrab'a mı çalıştı?' Taraf'ın haberine Aktif Bank'tan açıklama!

Gazetede yer alan habere bankadan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Çalık'ın bankası Zarrab'a mı çalıştı?' Taraf'ın haberine Aktif Bank'tan açıklama!

Taraf gazetesinde Gökhan Erkuş imzasıyla bugün yayınlanan 'Çalık'ın bankası Zarrab'a çalışmış' başlıklı habere Aktif Bank'tan açıklama geldi.



Haberde "İran’ın parasını Türkiye’ye sokan Reza Zarrab’a aracılık yapan bankalar arasında Aktif Bank öne çıkıyor" ifadeleri yer alıyordu.



Aktif Bank, haberi bu açıklamayla yalanladı:



"Bugün,Taraf gazetesinde bankamızın genel müdürlük binasının fotoğrafına da yer verilerek bir haber yayınlanmıştır.



Haberin içeriği, bazı bankaların, “halen yürütülen güncel bir soruşturmaya konu olan şahıs” ile hukuka aykırı olarak çalıştığına dair bir izlenim yaratmaktadır.



Haberde, anlamsızca, sadece bankamızın bağlı olduğu grubun adı öne çıkarılmıştır.



Yayınlanan habere ilişkin gerçekleri içeren satır başları ekteki gibidir:



- İşlemlerimizde, Bankacılık Kanunu, Ticaret  Kanunu, diğer mali kanun ve kararlara uygun olmayan hiçbir husus olmamıştır ve yoktur.

 

- Bunun dışında, bankamız, dünyanın önde gelen bağımsız denetim firması tarafından denetlenmekte ve sonuçları içeren faaliyet raporumuz web sitemizde ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.



- Kaldı ki herkesin bildiği gibi,tüm bankacılık işlemlerimiz kamu otoritesinin ilgili birimlerince, düzenli olarak bir şekilde denetlenmektedir. Bankamızın ilgili birimleri, söz konusu kamu otoriteleriyle tüm bilgileri aksatmadan paylaşmaktadır.

- Bunların yanı sıra ilgili haberde yer alan, ABD Hazinesi’nin bankamızı kara listeye aldığı şeklinde ifadeler de tamamen gerçek dışıdır.



- ABD Hazinesi’nin kara listeye aldığı banka ya da finansal kurumlar web sitesinden kamuya açık bir şekilde duyurulmakta ve takip edilmektedir. Bu listede asla bankamızın adı ne geçmişte ne de bugün yer almamaktadır.



-   Yayınlanan haberde konu edilen bankalar da konuya ilişkin benzer ithamları, daha önce farklı yayın organlarında tekzip etmişlerdir. Ancak nedense bu konuya ilişkin sadece bankamızın adı başlığa taşınmış ve öne çıkarılmıştır. Haberde sadece bankamızın fotoğrafı kullanılmıştır.



- Haberin sunum ve işleniş tarzı maksatlıdır. 



- Aktif Bank, Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankasıdır. Dolayısıyla haberde kullanılan ifadeler ve haberin sunum tarzı,kurumsal itibarımızı zedeleyici bir üsluba sahip olduğu gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir.



Habere ilişkin yasal haklarımız değerlendirilmektedir."



Taraf gazetesinde yer alan haberi okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin