Çalık Holding'ten AVM açıklaması

Gezi Parkı'na yapılacağı söylenen AVM'yi Çalık Holding mi alacak?

Google Haberlere Abone ol
Çalık Holding'ten AVM açıklaması

ABD'nin ünlü haber kanalı CNBC yaptığı haberde Gezi Parkı'na yapılacağı söylenen AVM'nin Başbakan'ın damadı Berat Albayrak' ın CEO'su olduğu Çalık Holding'e verileceği iddia edildi.



Çalık Holding bir basın açıklaması yayılayarak iddiaları yalandı ve Gezi Parkı düzenlemesiyle ilgili onaylanmış bir proje bulunmadığını ifade etti.



Çalık Holding'in yaptığı açıklama şu şekilde;



Bugün (9 Haziran 2013) bazı internet siteleri ve televizyon kanallarında ABD menşeli CNBC kanalında yer alan asılsız bir habere dayanarak "Gezi Parkı'na yapılacağı iddia edilen AVM ile Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendirmeye çalışan", hayal mahsulü olmaktan öte, son derece çirkin ve mesnetsiz iddia ve yorumların yer aldığını görmekteyiz.



Yetkili kamu kuruluşlarının yaptığı açıklamalarda da belirtildiği üzere Gezi Parkı düzenlemesiyle ilgili onaylanmış bir proje dahi bulunmamaktadır. Dolayısıyla söz konusu projeyle Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendiren haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Çıkan haberler, son günlerde iç ve dış medya kuruluşlarında ve sosyal medyada artarak devam eden sistematik dezenformasyon kampanyasının ne noktaya ulaştığını çarpıcı ve ibretlik bir şekilde gözler önüne sermektedir.



Bu açıklama ile konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, bilgi kirliliğine yol açan haberlerle ilgili açıklamamıza yer verilmesini önemle rica ederiz. Saygılarımızla (Sabah) 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin