Çalgı Çengi İkimiz'in bütçesini açıkladılar: 4 milyon dolar!

Yeni filmleri vizyona giren Murat Cemcir-Ahmer Kural, altı yıl önce çektikleri ilk Çalgı Çengi için 30 bin dolar harcamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Çalgı Çengi İkimiz'in bütçesini açıkladılar: 4 milyon dolar!

Düğün Dernek filmleri ile sinemada milyonlara ulaşan ikili, Vatan'ın Pazar eki için Neslihan Akdaş'ın sorularını yanıtladı:



Altı yıldır hala aynı Murat aynı Ahmet’iz



Altı yıl önce 30 bin TL bütçeli ilk ‘Çalgı Çengi’ ile karşımıza çıktılar. ‘Çalgı Çengi İkimiz’ ise 4 milyon dolar bütçeyle çekildi. Murat Cemcir ve Ahmet Kural ikilisi, ‘Para bizi değiştirmedi’ diyor



Çalgı Çengi ile birlikte karşımıza çıktınız. Üzerinden 6 yıl geçti. Ve tekrar ilk projenin devamıyla, Çalgı Çengi İkimiz’le karşımızdasınız. Bu devam filminde ne izleyeceğiz?



Ahmet Kural: Altı yıl önceki ruhu kaybetmeden, yansıtarak, Düğün Dernek’i de içine kattığımız bir film oldu. Aksiyonu bol ve oldukça komik.



Murat Cemcir: Şu ana kadar yaptığımız filmler içinde en komiği bu diyebiliriz. Nasıl ‘en güzel gün dündü’ diyemeyiz, yarın ‘en güzel gün olacak’ diye umut ederiz. Bizim için de daha iyi anlaşıyor olmamızın ve işimizi çok seviyor olmamızın getirdiği bir şeyle bir sonraki film her zaman bir öncekinden daha iyi oluyor. İlk film çok kısa bir sürede çok düşük bir bütçeyle imkansızlıkar içinde çekilmişti.



Bütçe 30 bindi değil mi?



MC: Evet,  o zamanlar 30 bin benim için çok büyük bir paraydı. Daha o zaman Türk Lirası’ndan altı sıfır atılmamıştı. Bu filmde ‘artık para da kazanıyoruz’ diye prodüksiyondan kısmadık. Selçuk’un (Aydemir) yazdığı senaryoda ne gerekiyorsa onu hayata geçirmeye çalıştık. Ve güzel oldu.



Bu filmin bütçesi nedir?



MC: 4 milyon dolar civarı harcadık.



Az izlenirse de şaşırmayız



İlk filmin gişesi 59 bindi. Ve 6 yıl sonra gelen devam filminin gişesi için beklenti milyonların izlemesi. Düğün Dernek 2’deki gibi bir rekor kırar mısınız?



AK: Öyle bir beklentimiz yok. Az izlenirse de şaşırmayız. O sorumluluğu almak istemiyoruz.



MC: 60 bin olsun bizim olsun. İlk filmin gişesini geçsin bize yeter.



Gişe rekoru Şahan Gökbakar’da...



MC: Rekor kırdık, 2 ay sonra da Şahan bizim rekorumuzu kırdı. O zaman kadar Şahan’la tanışmıyorduk. O vesileyle tanıştık; ziyaret ettik. İyi de arkadaş olduk.



Röportajın devamı için:



http://www.gazetevatan.com/alti-yildir-hala-ayni-murat-ayni-ahmet-iz-1026177-pazar-vatan/



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin