'Çakma' belgesel türünün Türkiye'deki ilk örneği WitchTV’de!

Usta yönetmen Kutluğ Ataman imzalı “Aya Seyahat’”, WitchTV’de yayında...

Google Haberlere Abone ol
'Çakma' belgesel türünün Türkiye'deki ilk örneği WitchTV’de!

Belgesel türüne ait kodları kullanarak, kurgu ve gerçeklik arasındaki keskin ayrımı sorgulatan ve bu ayrımları bulanıklaştıran “Aya Seyahat”in yönetmeni Kutluğ Ataman, WitchTV adını verdiği Youtube kanalında kendi filmlerini yayınlamaya devam ediyor.



1957 yılında Erzincan’ın küçük bir köyünde, bir grup arkadaş Ay’a gitmek için çalışmalar yapar ve Ay’a seyahat etmek için yola çıkarlar. Belgeselde bu arkadaş grubunun; ünlü entelektüeller, bilim adamları, toplum bilimciler, insan hakları savunucuları, eski bir casus, yemek tarihçisi ve beslenme uzmanı tarafından da değerlendirilen Ay’a gitme çalışmaları, siyah–beyaz fotoğraflarla ve köyden bir anlatıcı ile belgeleniyor.



Londra, Moskova ve İstanbul gibi önde gelen uluslararası film festivallerinde gösterilen “Aya Seyahat”, uluslararası arenada da ilgiyle karşılandı. Kısa zamanda sanat dünyasının dikkatini çeken film, uluslararası müze ve sergilerde de gösterildi.



Kutluğ Ataman’ın, filmlerini var olan en iyi kalitede yayınladığı kanalda ücretsiz olarak izleyicilerle buluşan “Aya Seyahat”in senaryosu Ataman’ın, kurgusu Ahmet Balaban’ın imzasını taşıyor. Oyuncu kadrosunda Metin Alagaş, Gözde Aran, Ahmet Aslan gibi isimlerin yer aldığı Witch yapımı ‘çakma’ belgeselde; Murat Belge, Nilüfer Göle, Etyen Mahçupyan gibi isimler de belgeselde konuşmacı olarak izleyici karşısına çıkıyor. Anlatıcılığını Selçuk Atasoy’un yaptığı filmin görüntü yönetmeni Tolga Kutluay ve Blagoy Toprakidis, sanat yönetmenleri ise Hazel Alkım, Hakan Sur, Beşir Hizarcı.



 


Etiketler kutluğ ataman
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin