Cahit Berkay; "Sansüre boyun eğmeyenleri selamlıyorum"

34. Ankara Film Festivali başladı.  Gecede Onur Ödülleri ve Vakıf Özel Ödülleri de sahiplerine verildi. Cahit Berkay, Nur Sürer ve Merve Dizdar'da ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cahit Berkay; "Sansüre boyun eğmeyenleri selamlıyorum"

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, AB Türkiye Delegasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından desteklenen 34. Ankara Film Festivali Büyülü Fener Sinemalarında düzenlenen Açılış Töreni ile başladı.

Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Nur Sürer’e, Sanat Çınarı Ödülü ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz’a, Kitle İletişim Ödülü müzisyen Cahit Berkay'a Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi.

Cahit Berkay; "Sansüre boyun eğmeyenleri selamlıyorum"

Aziz Nesin Emek Ödülü’nü İrfan Demirkol’dan alan Nur Sürer, şunları söyledi: "Ben gerçekten çok şanslı bir oyuncuyum. 1979’da oyunculuğa başladıktan sonra ülkenin sıkıntıları bizi yazarlarla, şairlerle, heykeltıraşlara bir araya getirdi -gerçi bu ülkenin sıkıntısı hiç bitmiyor da. Sürekli başka kadınları oynamak çok hoşuma gidiyor. Bu ülkenin kadınlarını oynamak; acılı, dertli, öfkeli… Çok güzel bir şey. İyi ki oyuncu olmuşum."

Cahit Berkay; "Sansüre boyun eğmeyenleri selamlıyorum" - Resim : 2

Kitle İletişim Ödülü’nü İrfan Demirkol’dan alan Cahit Berkay, "Sansür ve engellemeler. Bunlar çok ortada gözüken şeyler ama gizli bir şey var, engel var. Gizli bir otosansür var. O sansür dediğimiz şey fena halde çalışıyor ki özgür sanat üretme anlamında baktığımız zaman sinemaya; o sinemaya gönül vermiş, hayalini kurmuş ve hayallerini yaşayan insanın o filmini kotarması, yapması zor hale geliyor… Şimdi televizyonlarda filmler oynuyor ya -isimlerini söylemediğim kanallar, benim de başıma geldi bu sene- oyuncuyu, senaryoyu, müziği seçiyorlar. Öyle bir müdahale var ki bu sinemanın özgür ruhunu tamamen ortadan kaldırıyor. Buna boyun eğmeyenlerin hepsini selamlıyorum" dedi.

34. Ankara Film Festivali’nin Onur Ödülleri’ne ek olarak verdiği Vakıf Özel Ödülleri iki ayrı alanda başarı göstermiş sanatçıya; yönetmen Burak Çevik ve oyuncu Merve Dizdar’a verildi.

Dizdar; "Böyle güzel bir sinemada böyle bir ödül almaktan ötürü çok mutluyum. Çünkü kendimi var ettiğim bir yerde böyle bir ödül alıyorum. Çok iyi hissediyorum kendimi. Bunun için çok teşekkür ederim. Ankara Film Festivali’ne çok teşekkür ediyorum. Çehov der ya bizi çalışmak kurtarır. Başka bir şey bilmiyorum. İyi ki varsınız. Hepinize saygı duyuyorum. Bu ödülü aldığım için çok gurur duyuyorum. Teşekkür ederim." diye konuştu.

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin