Cahit Berkay, Misafir Odası'nın konuğu!

Cahit Berkay, 24 Temmuz Çarşamba akşamı [mecra]'nın her ay düzenlediği Misafir Odası'nda olacak..

Google Haberlere Abone ol
Cahit Berkay, Misafir Odası'nın konuğu!

Türkiye’nin yaşayan efsaneleri arasında yer alan ve dokunduğu filmler ile de hafızalara kazınan müzisyen Cahit Berkay, [mecra]'nın her ay düzenlediği Misafir Odası etkinliğinin temmuz ayındaki konuğu olacak.



Türkiye’nin yakın dönem siyasi/politik tarihinin bir yansımasını da oluşturan Moğollar’ın kurucusu Cahit Berkay, 24 Temmuz Çarşamba akşamı gazeteciler Ayça Han ve Burak Abatay’ın sorularını yanıtlayacak.



Cahit Berkay, Misafir Odası'nın konuğu!



Berkay, Misafir Odası programında sevilen şarkılarından birkaçını seslendirecek.



Cahit Berkay kimdir?



1946'da Isparta'da doğdu. Müzik hayatına, 1962 yılında Siyah İnciler grubunda başladı. 1964'te Selçuk Alagöz'ün grubunda profesyonel oldu. Moğolları kuran ilk kadroda yer aldı. Grupta akustik elektrik gitar, yaylı tambur, ıklığ, bağlama çalıyordu.



Moğollar dışında yıllardır film müzikleri yapıyor. 1978'de"Fırat’ın Cinleri", 1982'de"Kırık Bir Aşk Hikayesi", 1991'de"Gizli Yüz" 2001’de de “Melekler Evi” film müzikleri ile Altın Portakal ödülünü aldı. En sonuncusu Orçun Benli’nin yönettiği “Bu Son Olsun” filmi olmak üzere 200'den fazla uzun metrajlı filmin müziği ve bir çok dizi müziği dağarcığında yer almaktadır.



1997'de Cahit Berkay filim müzikleri albümleri serisinin birincisini yaptı. Film müzikleri volüm 2 , 1998'de, volüm 3 ise 2001'de çıktı. 2007 yılında Grup Zan ile birlikte “Toprak” isimli albümünü yayınladı. Moğollar ile yaptığı olağan sahne ve albüm çalışmalarının yanı sıra, 2012 yılında Derya Petek ile birlikte yaptığı “arda kalan” isimli albümünü yayınladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin