Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Akşam gazetesine çağrı! 'Özür dile'

Akşam gazetesinin, Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün kaçırılması ile ilgili yaptığı haber tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Akşam gazetesine çağrı! 'Özür dile'

Akşam gazetesi, Milliyet'in foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün kaçırılmasını "CHP'li akrabaları enşiyle bekliyor" başlığı ile verdi. Suriye'de kaçırılan Aygün'ün gazetede bu başlıkla yer verilmesine Çağdaş Gazeteciler Derneği bir basın açıklaması yayınlayarak tepki gösterdi.



Derneğin yayınladığı basın açıklaması şöyle:



"Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün’ün hayatından endişe edildiği günlerde meslektaşlarımızdan beklediğimiz Bünyamin’in özgür kalmasına katkı verecek haberler yapmalarıydı. Oysa bugünkü Akşam Gazetesi’nde Bünyamin’in “CHP’li yakınları” üzerinden yapılan haber ne yazık ki Bünyamin’in özgür kalması için yürütülen çabaları olumsuz etkileyebilecek niteliktedir.  Suriye’de rejime karşı savaşan örgütlerin elinde olduğundan şüphelenilen bir kişi için böylesine bir haber yapmak, aklımıza getirmek istemediğimiz vahim bir kastın ürünü değilse, çok açık bir sorumsuzluk örneğidir. Akşam gazetesi bu haber nedeniyle derhal özür dilemelidir.



Medya kuruluşlarını neredeyse görmezden geldikleri bu kaçırılma olayına ilişkin sorumlu yayıncılık yapmaya davet ediyoruz."



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin