BYEGM ile AA seçime birlikte hazırlandı

BYEGM ve Anadolu Ajansı seçim için ortak hazırlık gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
BYEGM ile AA seçime birlikte hazırlandı

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden (BYEGM) yapılan yazılı açıklamada, AA ile işbirliğinde Türkiye'deki seçim atmosferini yansıtmak üzere ve milletvekili seçimlerini takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Ankara, İstanbul, Berlin ve New York'ta 4 ayrı basın merkezi kurulduğu bildirildi. 



Açıklamaya göre; seçime ilişkin çeşitli sergiler ile üst düzey bürokratların ziyaretlerine ev sahipliği yapacak olan basın merkezlerinde, TRT tarafından canlı yayın hizmeti de sağlanacak. 



BYEGM tarafından yerli ve uluslararası kamuoyunu seçimlere ilişkin bilgilendirmek amacıyla 5 dildeseçim kitapçığı ile seçim sisteminin teknik detaylarının aktarıldığı görsel materyaller hazırlandı.



Seçime ilişkin fotoğraf sergileri 



Tüm basın merkezlerinde "Geçmişten günümüze Türkiye'de seçim tarihi" ile "Geçmişten günümüze seçimafişleri" başlıklı iki fotoğraf sergisi düzenlenecek.



Türkiye'deki renkli seçim atmosferinin tüm yönleriyle aktarılması hedefiyle kurulan basın merkezlerini, siyasi aktörler, üst düzey bürokratlar, akademisyenler ile yabancı diplomatların da ziyaret etmesi bekleniyor. 



BYEGM'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümüyle aynı güne rastlayan 7 Haziran seçiminde, Berlin ve New York'taki basın merkezlerinde tüm ziyaretçilere Türk yemekleri ikram edilecek.



Basın merkezlerinde görev yapmak isteyen yerli ve yabancı basın mensupları için akreditasyon işlemleri, 4 Haziran'da tamamlandı.



5 dilde seçim kitapçığı



Öte yandan, BYEGM tarafından Türkiye'deki milletvekili seçim sistemine ilişkin verilerin yer aldığı, "Türkiye'de milletvekili seçimleri" başlıklı bir kitapçık da hazırlandı.



Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Almanca olmak üzere 5 dilde hazırlanan kitapçıkla, yerli ve uluslararası kamuoyunu Türkiye'deki milletvekili seçim sistemi ile seçim tarihi konusunda bilgilendirmek hedefleniyor. 



Kitapçığın ilk bölümünde, seçim sistemine ilişkin düzenlemeler, parlamento yapısı ve milletvekili seçilme koşulları ile yurtdışı seçmenlere ilişkin yasal düzenlemeler yer alıyor.



İkinci bölümünde ise seçmenlerin oyunu huzur ve güven ortamı içerisinde kullanmalarını sağlamak üzereseçim günü öncesi ve seçim esnasında alınan tedbirler aktarılıyor.



Son bölümde ise milletvekili  seçim tarihinin kısa bir özeti sunulurken, geçmişten günümüzeseçimdüzenlemeleri ile seçim sonuçlarına ilişkin detaylar yer alıyor. 



BYEGM tarafından seçim kitapçığının yanı sıra "Oyumuzu nasıl kullanacağız?, Milletvekili seçimlerinde kimler oy kullanabilir?" ile "Seçim günü sandık kurulunda kimler görev alır?" başlıklarıyla 5 dilde bilgilendirici infografiler ile "20 soruda Türkiye'de seçimler" başlıklı bir de broşür hazırlandı.



Seçim kitapçıkları ile görsel materyaller, pazar günü Ankara, İstanbul, Berlin ve New York'ta kurulacak 4 ayrı basın merkezinde de dağıtılacak.



BYEGM tarafından hazırlanan seçim kitapçık ve görsellerine kurumun internet sitesinden de ulaşılabiliyor.


Etiketler byegem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin