Büyükçekmece'de bir okulda patlama! Deney tüpü alev aldı, 3 öğrenci yaralandı

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan bir okulda öğrencilerin elinden düşen deney tüpü patladı. Vücutlarında yanıklar oluşan 3 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükçekmece'de bir okulda patlama! Deney tüpü alev aldı, 3 öğrenci yaralandı

Olay, saat 11.00 sıralarında Tepecik Mahallesi'nde bulunan bir ortaokulda gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, ders sırasında bir öğrenci elindeki deney tüpünü düşürdü. Patlayan deney tüpünün içindeki asit öğrencilerin üzerine sıçradı.

Büyükçekmece'de bir okulda patlama! Deney tüpü alev aldı, 3 öğrenci yaralandı

Okul boşaltılırken ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunda hafif yanıklar olan 3 öğrenci hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri yere dökülen kimyasalı temizledi. Okul bir günlüğüne tatil edildi. 

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İlçemiz Tepecik Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulu Fen Laboratuvarında bertaraf edilmek üzere kapalı bir kutuda muhafaza edilen kimyasal tüplerin bulunduğu kolinin düşmesi nedeniyle kimyevi sıvı sızıntısı meydana gelmiştir. Olaydan 2 öğrencimiz çok hafif, 1 öğrencimiz ise lokal temas nedeniyle orta şiddette etkilenmiştir. El ve ayak teması nedeniyle etkilenen öğrencilerimiz hemen Mimar Sinan Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir. Tedbir amacıyla derslere ara verilerek okul tahliye edilmiş ve itfaiye ekiplerince bütün okul temizlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin