Büyük tepki almıştı: Kahramanmaraş depreminin kıyasını yapan Ukrayna Savunma Bakanı özür diledi

Rusya ile çatışmalarda verdikleri can kaybını Türkiye'deki depremlerde ölenlerin sayısıyla karşılaştıran Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov özür diledi. Can kaybıyla ilgili açıklamalarıyla büyük tepki çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Büyük tepki almıştı: Kahramanmaraş depreminin kıyasını yapan Ukrayna Savunma Bakanı özür diledi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, İspanyol gazetesi La Razon verdiği bir röportajda "Elbette kayıplarımız var, savaştayız. Fakat bu kayıplar Rusya'nınkilerden çok daha az. Sayı veremem ama toplam sayının Türkiye'deki depremde ölenlerden daha az olduğunu garanti edebilirim" ifadelerini kullanmıştı. Oleksii’nin açıklamaları tepkilere neden olmuştu.

ÖZÜR DİLEDİ

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, özür metninde “Binlerce masum insanı, arkadaşlarımızı ve komşularımızı toprağa vermenin nasıl bir şey olduğunu anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reznikov, Twitter hesabından yaptığı özür açıklamasında şunları söyledi:

İspanyol La Razon gazetesine verdiğim röportajdaki yorumlarımdan rahatsız olan Ukrayna ve Türkiye'deki herkesten içtenlikle özür dilerim. Ukraynalılar Türk halkına sempati duymaktadır. Binlerce masum insanı, arkadaşlarımızı ve komşularımızı toprağa vermenin nasıl bir şey olduğunu anlıyoruz. Türk dostlarımıza Rus işgalinin başlangıcından bu yana gösterdikleri tereddütsüz destek ve Kırım'daki sağlam duruşları nedeniyle müteşekkirim.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin