Büyük operasyonun ardından Star'dan istifa etmişti. Yeni gazetesinde işe başladı!

Kasım ayında gazeteden ayrılan gazeteci, bugün yeni adresinde okuyucuya 'hoş bulduk' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Büyük operasyonun ardından Star'dan istifa etmişti. Yeni gazetesinde işe başladı!

Kasım ayında, TürkMedya'daki büyük operasyonun ardından Star gazetesinden istifa eden yayın danışmanı ve köşe yazarı İbrahim Kiras, Vatan gazetesiyle anlaştı.



Kiras'ın bugün Vatan gazetesindeki ilk yazısı yayınlandı.



Kiras, Vatan'daki ilk köşe yazısında okmuyucuya 'hoş bulduk' dedi. Kiras yazısında "Gazeteciler zaman zaman bir odadan diğerine taşınırlar. Vatan Gazetesi de güzel tefriş edilmiş, ferah odalarından biri bu büyük evin. Bugün bu odadan selamlıyorum 'hane içindekileri'. Ev sahibimize, yani okurlara can ü gönülden 'hoş bulduk' diyerek" ifadelerini kullandı.



Kiras, Kasım ayımda Star Gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ve Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın görevden alınmasının ardından "Bir yerden teklif geldiği için falan istifa etmedim Star'dan. Arkadaşlarıma reva görülen o tavrı içime sindiremediğim için istifa ettim" diyerek Star'daki görevinden ayrılmıştı.



İşte, Kiras'ın Vatan'daki ilk yazısı:



Hoş bulduk



Babıali, biliyorsunuz, iç içe odalardan oluşan büyük bir eve benzetilir. Gazeteciler zaman zaman bir odadan diğerine taşınırlar. Vatan Gazetesi de güzel tefriş edilmiş, ferah odalarından biri bu büyük evin. Bugün bu odadan selamlıyorum “hane içindekileri”. Ev sahibimize, yani okurlara can ü gönülden “hoş bulduk” diyerek...



Selamlama faslından sonra “acaba nereden başlasak” diye fazlaca düşünmeye gerek yok galiba. Türkiye’de gazete yazarının konu sıkıntısı olmaz. Çünkü belki de bu büyüklükteki hiçbir ülkenin aynı anda karşılaşması düşünülemeyecek kadar çok ve çetin problemleri var ülkemizin. Ama işin daha da vahim tarafı şu ki gazete köşesinden dünyaya nizamat veren bizlerin yazıp çizmemizle düzelecek ölçekte de değil bu problemler! Şaka bir yana, Türkiye’nin problemlerinin büyüklüğü esasen bu ülkenin kendi büyüklüğünün ve ulaşmak istediği hedeflerin büyüklüğünün sonucu. Diğer yandan imkânlarımız ve avantajlarımız da büyük.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin