Büyük müzayede başlıyor!

Bali Müzayede'nin, büyük müzayedesi 27 Nisan'da Sofa Hotel'de gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Büyük müzayede başlıyor!

27 Nisan Cumartesi saat 14:00'da Sofa Hotel Balo Salonu'nda yapılacak müzayedede klasik ve çağdaş resimler ile hat ve karma sanat eserleri satışa sunulacak. Müzayedede satışa sunulacak koleksiyonda, hattatlara ait hilyeler ve hat levhaların yanı sıra, yine çok önemli padişah fermanları da yer alıyor. Klasik resimlerde Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat, Halil Paşa, Bahriyeli İsmail Hakkı, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya  gibi sanatçıların yanısıra, 19.yüzyıl İtalyan sanatçısı Odoardo Toscani'ye ait Üsküdar Mihrimah Sultan Camii ve Çeşmesi konulu bir baş yapıt da müzayedede yer alacaklar arasında.   



Müzayedenin çağdaş ve modern resimleri arasında; Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Mübin Orhon, Selim Turan, Abidin Elderoğlu, Ömer Uluç, Ergin İnan, Turan Erol, Adnan Çoker, Güngör Taner, Şadan Bezeyiş, Fahrelnisa Zeid, Ferruh Başağa, Fikret Mualla, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz, Abdurrahman Öztoprak gibi sanatçıların çok önemli yapıtları bulunuyor. Satışa sunulacak hat eserlerinin sanaçtıları ise; Galatalı Ahmet Naili Efendi, İsmail Hakkı Altunbezer, Hafız Osman, Mustafa Halim Özyazıcı, Yahya Hilmi Efendi, İsmail Zühdi Efendi, Macid Ayral, Galatalı İzzet, Hamid Aytaç bulunuyor.



Müzayede sergisi 20 Nisan Cumartesi günü saat 16:00’da gerçekleşecek açılış kokteyli sonrası bir hafta süreyle Bali Müzayede Sergi Salonu Maçka’da görülebilir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin