BUSH VE KERRY EKRANDA KARŞI KARŞIYA GELDİ

ABD'de 2 Kasım başkanlık seçimi öncesinde canlı yayınlanacak üç televizyon tartışmasından ilki, Florida'daki Miami Üniversitesi'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
BUSH VE KERRY EKRANDA KARŞI KARŞIYA GELDİ

Tartışmada John Kerry, hem Irak işgalini, hem de savaş sonrasındaki gelişmeleri sert dille eleştirdi. Başkan Bush ise, Kerry'nin özellikle Irak konusunda sık sık pozisyon değiştirdiğini öne sürerek, seçim kampanyası tarafından ağırlıklı olarak vurgulanan "yanar-döner" suçlamasını dile getirdi.


Bush, "Ben kazanacağıma inanıyorum. Bu ülkede herkesin benim verdiğim kararlara katılmamasını anlıyorum. Bazı zor kararlar verdim. Ancak insanlar nerede durduğumu biliyor" dedi.




Irak'ta ilerleme olduğunu söyleyen Bush, terörizme karşı savaşta Irak'ın merkezi rolü bulunduğunu kaydetti. Bush, "Olabilecek en büyük felaket, Irak'ta başarı kazanamamamızdır. Başaracağız. ünkü Iraklılar özgür olmak istiyor" diye konuştu. 



Kerry ise, "Irak'ta ben daha iyi bir iş yapabilirim" derken, "Başkan Bush, -bunu söylemekten üzgünüm ama- devasa bir muhakeme hatası yaptı. Muhakeme, ABD başkanında aradığımız bir şeydir" ifadesini kullandı.



Tartışma sırasında Bush'un çok mimik yaptığı, vücut dilinden sıkıntılı olduğu görüldü. Bush, rakibine karşı kişisel saldırıların dozunu da artırdı ve Kerry'nin tutarsızlığını vurguladı.




Buna karşın Kerry, sakin ve olgun bir görüntü sergiledi, rakibi Bush'a karşı kişisel saldırıda bulunmaktan kaçındı ve sadece Bush yönetiminin politikalarını eleştirdi.



MSNBC'nin internet sitesinde yaptığı bir oylamada, "Tartışmayı kim kazandı" sorusuna katılımcıların yüzde 70'i Kerry, yüzde 30'u Bush karşılığını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin