Bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır. 2023 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursluluk sınavı başvuru kılavuzu ekranı

İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) başvuruları 29 Mayıs 2023 Pazartesi itibarıyla başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik uygulanan bursluluk sınavı başvuruları e-Okul üzerinden alınacak. Peki 2023 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İşte 2023 bursluluk sınavı başvuru ve kılavuz görüntüleme ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Bursluluk sınavı başvurusu nasıl yapılır. 2023 İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursluluk sınavı başvuru kılavuzu ekranı

Bursluluk Sınavı Türkiye genelinde her yıl yapılır. Bursluluk sınavıyla belirlenen İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine eğitim için devlet tarafından burs verilir.

Burs imkanından bu yıl 100 bin çocuk faydalanacak. Sınavda öğrencilere 100 soru sorulacak ve cevaplamaları için 120 dakika verilecek.

İşte 2023 bursluluk sınavı başvuru ve kılavuz görüntüleme ekranı.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ

Bursluluk Sınavı başvuruları 29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında alınacak.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk Sınavı 3 Eylül 2023 saat 10.00'da başlayacak.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk Sınavı sonuçları 22 Eylül'de belli olacak.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bursluluk sınavına kılavuzda belirtilen koşulları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları başvuru yapabilir.

MEB tarafından yapılan açıklamada, "Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler, sistem üzerinden başvuruda bulunabilecek. KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecek." ifadeleri yer aldı.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU GÖRÜNTÜLEME EKRANI

BURSLULUK SINAVI BAŞVURU EKRANI E-OKUL

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin