Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve işyerlerini su bastı. Sürücüler güçlükle ilerledi

Marmara Bölgesi'nde etkili olan sağanak, Bursa ve ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Yenişehir ilçesinde, 300 mevsimlik işçi ile 30'a yakın çocuğun kaldığı çadırlarda yaşayan aileler zor anlar yaşadı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve işyerlerini su bastı. Sürücüler güçlükle ilerledi

Bursa'da, sabah saatlerinde başlayan sağanak, Bursa'nın Yenişehir, İnegöl, İznik, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya ilçelerinde etkili oldu.

Yenişehir ilçesinde, 300 mevsimlik işçi ile 30'a yakın çocuğun kaldığı çadırlarda yaşayan aileler, yağmur suyundan etkilenmemek için eşyalarını toplayıp, el arabalarıyla taşıdıkları kum ve toprakları, çadırların çevresine dökerek önlem aldılar.

Şiddetli yağışlar ulaşımda da sorunlara neden oldu. Bursa'nın İznik ilçesinde, sel suyu nedeniyle Gemlik ve Orhangazi ilçesinde ulaşım güçlükle yapılırken, İnegöl ilçesinde ise birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Yapılan ihbarları değerlendiren itfaiye ekipleri, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye ediyor. Sağanak İznik- Gemlik yolunda da etkili oldu. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, Mustafalı Mahallesi yakınlarında yüksek kesimlerden gelen taş ve moloz nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol daha sonra trafiğe açıldı.

YAĞIŞLAR YARIN DA DEVAM EDECEK

Bursa Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri son 24 saat içinde Yenişehir ilçesinde metrekareye 25 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Meteroloji, İznik İlçesinde 13, Gemlik'te 50, Mudanya'da ise 14 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Meteoroloji Müdürlüğü, yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını duyurdu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin