Bursa’da 4500 tekstil işçi grevde: TİS’te anlaşma sağlanamadı. İşçiler yüzde 25 zam istedi, patronun verdiğini kabul etmediler

Bursa’da bulunan Yeşim Tekstil'de Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler ‘grev’ dedi. 4500 işçi greve çıktı. İşçiler yüzde 25 zam istedi, patronsa yüzde 5 verdi. İşçiler bu oranı kabul etmedi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa’da 4500 tekstil işçi grevde: TİS’te anlaşma sağlanamadı. İşçiler yüzde 25 zam istedi, patronun verdiğini kabul etmediler

Bursa’da kurulu bulunan TEKSİF’in örgütlü olduğu Alamaxtex (Yeşim Tekstil) fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 4 bin 500 işçi greve çıktı.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Türk-İş’e bağlı TEKSİF’in örgütlü olduğu Almaxtex’de TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sabah saatlerinde fabrika kapısına “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı asıldı.

TEKSİF yaptığı açıklamada, yüzde 25 zam talepleri karşısında Yeşim Tekstil patronunun yüzde 5 zam önerdiğini belirtti.

‘40 YILLIK FABRİKADA İLK DEFA GREV KARARI UYGULANDI’

TEKSİF Bursa Pilot Şube Başkanı İsmail Kutur, “26 yıldır burada çalışıyorum. 1 Ağustos itibariyle toplu sözleşme görüşmelerimiz başladı. 7 oturum gerçekleşti ama bu oturumların karşılığında hiçbir şey olmadı. Yüzde 25 istedik ama bize yüzde 5 verildi. Sosyal haklarda bir iki eksiklik vardı onlar verilmedi bizlerde hakkımız olan grev kararımızı uygulamaya başladık. 40 yıllık bir fabrika burası. 40 yıllık fabrikada ilk defa grev kararı uygulandı. Biz her türlü müzakereye açığız. Bir an önce toplu sözleşmeyi imzalamak istiyoruz” dedi.

‘ALDIĞIMIZ PARALAR ARTIK YETMİYOR’

Türkiye’nin şartları ortada diyen Kutur, “İşçilerin evinde kriz var. Bir makarnayı eskiden 3 liraya alıyorduk şu an 12 liraya alıyorsun. İyi paralar alıyoruz tamam 4 ikramiye alıyoruz ama bu aldığımız paralar artık yetmiyor. O yüzden iyileştirme istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin