Bursa Gemlik'te film festivali başladı. Beynelminel'le açılış yapıldı

Gemlik Belediyesi tarafından Eşref Kolçak anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gemlik Film Festivali, büyük coşkuyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Gemlik'te film festivali başladı. Beynelminel'le açılış yapıldı

Zeytindalı Meydanı’nda festival boyunca ziyaretçilere açık olacak 'Cumhuriyet’in 100. Yılında Sinema Teknolojileri Sergisi'nin açılışına, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, jüri üyeleri Ezel Akay, Güven Kıraç, Eyüp Boz, Yiğit Güralp, festival konukları Burcu Kara, Serdar Akar, Erkan Can, Gonca Vuslateri ve Cezmi Baskın, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç katıldı.

Bursa Gemlik'te film festivali başladı. Beynelminel'le açılış yapıldı

Açılışta konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Eşref Kolçak anısına düzenlediğimiz 2.Gemlik Film Festivalimiz hepimize hayırlı olsun. 'Cumhuriyetin 100. Yılında Sinema Teknolojileri Sergisi' dört gün boyunca açık olacak. Festivalde emeği geçen ekip arkadaşlarıma, tüm emekçilere, katkı sunan ve destek veren tüm sanatçılara teşekkür ederim. Üstüne ekleyerek festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Gemlik halkına festivale sahip çıktıkları için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

İlk gün programı, Zeytindalı Meydanı’nda gerçekleşen 'Beynelminel' filminin gösterimiyle devam etti. Film sonrası, Cezmi Baskın ve Gonca Vuslateri’ye, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve oyuncu Burcu Kara tarafından 'Sevgi Ödülü' ve Gemlik’in simgelerinden zeytin fidesi takdim edildi.

Sertaslan, "Ömrünü sanat uğruna tüketen sanatçılarımıza sevgi ödülü vermek istedik. Sevgiden bahsedebiliyor olmak kıymetli" dedi. Gemlikli olan oyuncu Burcu Kara ise "Bir Gemlikli olarak burada olmak çok güzel. Böyle sanata düşkün bir yerde olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Bursa Gemlik'te film festivali başladı. Beynelminel'le açılış yapıldı - Resim : 2

Cezmi Baskın ve Gonca Vuslateri, ödül töreni sonrası, Başak Koç moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Gemliklilerle buluştu. Etkinlik alanını dolduran yüzlerce katılımcının oluşturduğu kalabalık, Baskın ve Vuslateri’ye büyük ilgi gösterdi.

Cezmi Baskın, "Sevgisiz bir dünyada yaşadığımız kesin. Bizim avantajımız sevdiğimiz işi, sevdiğimiz insanlarla, sevdiğimiz biçimde yapmak. O yüzden bu sevgi benim açımdan sonsuza kadar sürecek. Biz hayatımızda yüzlerce rol oynadık ve hepsi bizim için baş tacı karakterlerdi ama bunların üzerimize yapışması bizi çok hırpalıyor" dedi.

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin