Burhan Sönmez, PEN Yönetim Kurulu’na girdi

Uluslararası PEN başkanı Jennifer Clement Türkiye’den Burhan Sönmez’in Uluslararası PEN Yönetim Kurulu’na katıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Burhan Sönmez, PEN Yönetim Kurulu’na girdi

Uluslararası PEN başkanı Jennifer Clement tarafından yapılan ve Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlara işaret edilen açıklamada, Türkiye’den Burhan Sönmez’in Uluslararası PEN Yönetim Kurulu’na katıldığı belirtildi.



İstanbul İstanbul, Masumlar ve Kuzey adlı romanları bugüne kadar yirmi dokuz dile çevrilen Burhan Sönmez, 100’den fazla ülkede temsilcilikleri bulunan PEN’in on iki kişilik yönetim kurulunda görev alacak.



Nobel ödüllü yazarlardan Mario Vargas Llosa’nın onursal başkanlığını, J.M. Coetzee ve Toni Morrison’ın da başkan yardımcılığını sürdürdüğü PEN, dünya genelinde edebiyatı destekleyici ve ifade özgürlüğünü teşvik edici çalışmalar sürdürüyor.



Burhan Sönmez kimdir?



Haymana’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Polatlı’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde kültür ve siyaset üzerine yazılar yazdı. Uzun yıllar yurt dışında (Britanya) kaldı.



İlk romanı Kuzey, 2009; ikinci romanı Masumlar, 2011 yılında yayımlandı. Masumlar, 2011 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü ve aynı yıl İzmir St. Joseph En İyi Roman Ödülü’nü aldı. İstanbul İstanbul, Burhan Sönmez’in üçüncü romanı ise 2015 yılında yayımlandı.



Burhan Sönmez, William Blake’in Cennet ile Cehennemin Evliliği şiir kitabını İngilizceden Türkçeye çevirdi (Ayrıntı, 2016). Bir Dersim Hikâyesi (Metis, 2012), Bana Adını Söyle (YKY, 2014) ve Gezi (Almanca, Binooki, 2014) öykü derlemelerine katılan Burhan Sönmez, Bursa Yazın ve Sanat Derneği tarafından verilen 2015 yılı Öykü Onur Ödülü’nün de sahibi oldu.


Etiketler pen
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin