Burcu Aykar'ın Ablam filmine büyük ödül!

15. Akbank Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiblerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Burcu Aykar'ın Ablam filmine büyük ödül!

15. Akbank Kısa Film Festivali'nde ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen ve bu yıl 68 ülkeden toplam 1.406 kısa filmin başvurduğu 'Yarışma Bölümü’nün sonuçları açıklandı.



Ulusal Yarışma bölümünde 'En İyi Kısa Film' ödülü, yönetmenliğini Burcu Aykar’ın üstlendiği 'Ablam' filminin olurken, bu bölümde mansiyona değer görülen yapımlar Gökçe Erdem’in 'Titanyum', Umut Subaşı'nın 'Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var' ve Batuhan Kurt'un 'Kurbağa Avcıları' isimli çalışmaları oldu.



'Uluslararası Yarışma' bölümünde Avustralya’dan katılan yönetmen Charles Williams 'All These Creatures' adlı filmiyle 'En İyi Kısa Film' ödülünü alırken, bu bölümde mansiyona değer görülen yapımlar ise Sandhya Suri’nin 'The Field' ve Diego Cespedes’in 'The Summer of Electric Lion' adlı filmleri oldu.



Uluslararası Yarışma bölümünde 'Jüri Özel Ödülü' ise yönetmenliğini Vincent Lambe’nin üstlendiği “Detainment” adlı filme verildi.



Akbank Kısa Film Forum bölümünde finale kalan 8 senaryo arasında Murat Uğurlu’nun 'Tapınak' isimli senaryosu 'En İyi Senaryo' ödülünü alırken, Alkım Özmen 'Gece Babamızı Ararken' ile 'Senaryo Jüri Özel Ödülü' ve Enes Yurdaün '4 gün 3 gece' adlı senaryosu ile mansiyona değer görüldü.



Festivalin 'Seyirci Özel Ödülü'nün sahibi ise 'Taş' filmi ile Alican Yücesoy’un oldu.



15. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 2 Nisan – 17 Mayıs  tarihleri arasında Türkiye genelinde 22 ilde toplam 40 üniversitede ücretsiz olarak gençlerle buluşacak.



Burcu Aykar'ın Ablam filmine büyük ödül!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin