‘Buraya sadece tören için gelmedik’

Documentarist, kapanış törenini Gezi'de yaptı.

Google Haberlere Abone ol
‘Buraya sadece tören için gelmedik’

Bu yıl 9 güne yayılan Documentarist  6. İstanbul Belgesel Günleri, kapanış ve ödül törenini dün akşam (9 Haziran Pazar) Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleştirerek, direnişçilerin işgal ettiği bir alanda ödül töreni yapan belki de tek festival oldu. Son üç gününde programına direniş filmleri de ekleyenDocumentarist , hafta boyunca her akşam Park’ta da gösterimler yapıyordu.



Bine yakın kişinin izlediği kapanış töreninde Johan vander Keuken Yeni Yetenek Ödülü sahiplerine verildi. Ödülün bu yılki kazananı İsviçre’de yaşayan Ufuk Emiroğlu’nun ilk filmi “Babam, Devrim ve Ben” (Mon pére, révolution et moti) olurken; Ercan Kesal, Alin Taşçıyan, Bülent Öztürk, Defne Karaosmanoğlu ve Jeroen Gankema’dan oluşan jüri Doğu Akıncı’nın “Mustafa’nın Yaşam Zinciri” adlı belgeseline Özel Mansiyon Ödülü verdi.



Ufuk Emiroğlu, ödülünü alırken “30 yıldır ülkesine dönemeyen babamın şu anda burada olmasını çok isterdim” dedi. Yönetmene ayrıca festival ekibi tarafından gaz maskesi hediye edildi. Mansiyon Ödülü’nü yönetmen adına alan Emrah Mokan ise, “Bu akşam sadece bu ödül töreni için değil, direnişe katılmak üzere buradayız” diye konuştu.



Haberin devamı için TIKLAYIN.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin