''Bunu hiçbir yerde açıklamadım'' dedi ve o cümleleri söyledi. Fatih Terim'den yıllar sonra gelen itiraf

Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Fatih Terim o döneme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
''Bunu hiçbir yerde açıklamadım'' dedi ve o cümleleri söyledi. Fatih Terim'den yıllar sonra gelen itiraf

Uzun zamandır takım çalıştırmayan Fatih Terim, Avrupa'nın en önemli futbol dergilerinden biri olan France Football'a özel bir röportaj verdi.

2000 yılında kazanılan tarihi UEFA Kupası zaferi hakkında çok önemli açıklamalar yapan Fatih Terim, ''Leeds'e karşı oynadığımız yarı final maçından birkaç gün önce onları izlemeye gittim. O gün, Arsenal'e karşı oynuyorlardı. Leeds'i iyice gözlemledikten sonra Arsenal'in fikstür listesine baktım. Dört gün sonra Londra'da Chelsea ile oynuyorlardı. Bunu hiçbir yerde açıklamadım ama eşimle birlikte o maç için İngiltere'ye geri döndüm. Leeds'i geçmemiz gerekiyordu ama gelecekteki potansiyel rakiplerimizi görmek için harika bir fırsattı. O gün harika oynadılar'' dedi.

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Terim, ''Elimde, sadece birkaç sesli not kaydetmek için bir cihaz vardı. Rakipleri analiz etmek bugünkü kadar kolay ya da gelişmiş değildi. Maçın bitimine beş dakika kala uçağa yetişmek için ayrıldık ve eşimin bana ‘Fatih, bu oyunculardan hangisine önlem alacaksın? Hepsi olağanüstü.’ dediğini çok iyi hatırlıyorum. Bergkamp, Henry, Overmars, Suker, Kanu, Petit, Vieira... Muhtemelen tarihlerindeki en iyi takımlardan biriydi. Takımlarında yaklaşık on beş yabancı oyuncu vardı. Biz ise dört yabancı oyuncuyla oynadık'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin