Bunu herkes bilmiyor. Devletten alacaklı olabilirsiniz. e-Devlet üzerinden bakılıyor. Parayı alması çok basit. İşte izlenecek yol

Eğitim, sağlık ya da sosyal güvenlik kurumu tarafından adınıza para yatırılmış olabilir. Bundan haberi olmayan milyonlarca vatandaş var. Hemen e-Devlet üzerinden 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' yapın, sonucu görün.

Google Haberlere Abone ol
Bunu herkes bilmiyor. Devletten alacaklı olabilirsiniz. e-Devlet üzerinden bakılıyor. Parayı alması çok basit. İşte izlenecek yol

Devletten alacaklı olabilirsiniz. Eğitim, sağlık ya da sosyal güvenlik kurumu tarafından adınıza para yatırılmış olabilir. Bundan haberi olmayan milyonlarca vatandaş var. Alacak sorgusu e-Devlet üzerinden başladı. Eğer size yapılan bir ödeme varsa o parayı çekmeniz oldukça kolay.

e-Devlet'ini kontrol edenler arasında umduğunu bulamayanlar da var milli piyangovurmuş gibi sevinen de.

Farkında değilsiniz ama devletten he an alacaklı olabilirsiniz. Sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, banka vs. birçok kalemde devletim kurum ve kuruluşlarından alacağınız olabilir. Ancak bunu nasıl öğreneceksiniz?

Bunun için ilk önce e-Devlet'in kapısını çalmanız gerekiyor. Arama yerine 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' yazıp tıklamanız yeterli.

Her hangi bir kamu kurumunun para iadesi ya da isme çıkan tüm ödemeler e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

Ödemeler çok küçük rakamlardan çok büyük miktarlara kadar çıkabiliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin