Bunları konuşmaktan asla çekinmeyin: Cinsel ilişki sonrası ağrı çekenler dikkat. Tehlike çanları sizin için çalıyor

Cinsel ilişki sonrası ağrı ve acı çeken herkesi yakından ilgilendiriyor. Bu durumu asla hafife almayın. İşte cinsel ilişki sonrasında oluşan ağrının neden olabileceği durumlar...

Google Haberlere Abone ol
Bunları konuşmaktan asla çekinmeyin: Cinsel ilişki sonrası ağrı çekenler dikkat. Tehlike çanları sizin için çalıyor

Cinsel ilişki partnerlerin birbirini çok daha yakından tanımalarını sağlayan aynı zamanda ilişkilerini çok daha bağlı kılan önemli unsurlardan bir tanesidir. 

Cinsel ilişkinin doğru ilerleyebilmesi için, partnerlerin hemen her konuyu büyük bir açıklıkla konuşabilmesi son derece önemlidir.

Kişiler isteklerini, zevklerini ya da istemedikleri her olayı açık bir dille karşısındaki kişiye açıkça söyleyebilmesi cinsel ilişkinin çok daha doğru şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Aynı zamanda cinsel ilişki sürecinde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur ise şüphesiz cinsel ilişki sonrası kadınların ağrı yaşamasıdır. Bu durum son derece tehlikeli olurken, cinsel ilişki sonrası yaşanılan ağrı şu problemleri işaret ediyor olabilir...

 

Cinsel ilişki sonrası ağrıya dikkat

Kişiye büyük keyif veren durumlardan bir tanesi şüphesiz cinsel ilişki olurken, cinsel ilişki esnasında ya da cinsel ilişki sonrasında yaşanılan ağrılar çeşitli problemlerin var olduğuna işaret ediyor olabilir.

Cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında oluşan ağrının nedeni pek çok farklı durum dolayısıyla olabilmektedir. Yetersiz uyarılma, pelvik taban kaslarının genellikle gergin olması, bakteriyel enfeksiyon gibi durumlar vajina da ağrı durumunun oluşmasına neden olabilmektedir.

Cinsel ilişki sonrasında yaşanılan ağrı çeşitlerini şu şekilde değerlendirebiliriz;

Vulvanın bir bölümüne dokunulduğunda ortaya çıkan ağrı genellikle kadın hijyen ürünleri, sabunlar, duş jellerinin kullanımı dolayısıyla meydana gelebilmektedir.

Vajinismus pelvik taban kaslarında vajina ağzının etrafındaki istemsiz kas kasılmalarını ifade eden bir durum olurken bu tanı genel itibarıyla penetrasyon korkusu olan kadınlara verilmektedir.

Vajina, bel, pelvik bölge, rahim veya mesanenin derinliklerinde hissedilen ağrı çeşitli problemlerin oluşmasının göstergesi olabileceği gibi ağrıların hissedilmesine ilk başlanıldığı andan itibaren uzman bir doktor kontrolüne gitmek önemlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin