Bunları düzenli yapan bir daha halsiz hissetmeyecek. Uzmanlar işin sırrını verdi. Dinç ve sağlıklı olmak aslında çok kolaymış

Kendini yorgun, halsiz hissedenlerin sayısı giderek artıyor. Hem yoğun tempo hem de sağlıksız bir hayat yorgunluğu artırıyor. Mevsim geçişlerinin de yorgunluğa neden olabileceğini belirten uzmanlar, halsizlik hissinin geçmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için yapılması gerekenlerin sırrını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bunları düzenli yapan bir daha halsiz hissetmeyecek. Uzmanlar işin sırrını verdi. Dinç ve sağlıklı olmak aslında çok kolaymış

Enerjik insanların sırları belli oldu. Uzman isimler daha dinç ve sağlıklı olmanın yollarını tek tek anlattı. 

Özellikle sonbahar günlerinde çoğu insanda halsizliğin meydana geldiğini belirten diyetisyenler, vücudun direncini artırmak için birçok uyarıda bulundu.

Diyetisyenlerin söylediklerine göre havaların soğumasıyla vücut ısı değişimine uyum sağlamak için harcadığı enerjiyi azaltabilir. Bu sebeple alınan ve harcanan kalori dengesine daha çok dikkat etmek gerekir. 

BUNU YAPANIN CANI EKMEK İSTEMEYECEK

Mevsim geçişlerinde artan karbonhidrat tüketimi istediğinizi öğünlerde dengeli protein içeriğiyle bastırabilirsiniz. Ara öğün olarak meyve ve kuruyemiş tüketebilirsiniz.

Soğuk havalar su isteğini de azaltabilir ancak 35ml/kg günlük su tüketmek gereklidir.

Hareketsizlik ve vitamin alımına da değinen diyetisyenler şu ifadeleri kullandı: "Artan hareketsizliği dengelemek adına haftada en az 2- 3 kez fiziksel aktivite eklemeye çalışın (1 saatlik yürüyüşler). Mevsimin renkli meyve ve sebzelerini tüketerek vitamin, mineral ve lif alımı bağışıklığınızı güçlendirecektir. Zerdeçal, zencefil, bal, bitki- meyve çayları bağışıklığınız için iyi birer alternatif olacaktır. Özellikle kış aylarında D3 vitamini seviyesi önem arz ettiği için tahlil yapıp baktırabilirsiniz (İstenilen aralık 20-50 ng/ml)"

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin