Bülent Arınç'tan 'Vardar Ovası' açıklaması: Espriydi

Başbakan Yardımcısı, Vardar Ovası türküsü için söylediği sözleriyle ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan 'Vardar Ovası' açıklaması: Espriydi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanal 24 Televizyonu'nda yayınlanan programda değerlendirmelerde bulundu.



Bülent Arınç, Ramazan Bayramı'nda Bursa'da katıldığı bir programda Vardar Ovası adlı türküye içinde rakı kelimesi geçiyor diye itiraz ettiğine yönelik yorumların hatırlatılması üzerine, "Neşeli ortamda geçen olayı maalesef her zaman olduğu gibi mecrasından saptırdılar. İyi de oldu, bu vesileyle kimin ne kadar, kaç gram, kilo olduğu, ne yapmak istediği ortaya çıkıyor" dedi.



Başbakan Yardımcısı Arınç, çok neşeli, espiritüel bir ortamda türkülerin söylendiğini, Vardar Ovası türküsüne sıra gelince "Onun içinde rakı falan geçiyor" dediğini ve herkesin güldüğünü, kimsede olağanüstülük olmadığını ifade ederek, şunları söyledi.



"Niye Vardar Ovası olmadı diye o akşam bütün televizyon kanalları olayı verdi. Bereket ki her şeyi verdiler, yoksa kesip biçip verselerdi, 'adam rakıya çok fena taktı' derlerdi. Yüzde 100 espriydi. Espriyi bu kadarla anlayan, bu kadarını bile hoş görmeyen bir zihniyet var karşımızda, bu onların seviyesini gösterir. Orada rakı parası geçiyor, aynı zamanda sıla parası da başlık parası da geçiyor.



İki sene öncesini bulmuşlar Atatürk Araştırma Merkezi'nin Atatürk ile bir toplantısına başkanlık etmiştim Üsküp'te. Orada da sanatçılar pek çok türküler söylediler. Ben de tweetimde bunlardan ne kadar çok hoşlandığımı yazmışım, ama orada hoşlandığım şarkıyı, türküyü yazmamışlar. Belki orada sıla parası vardı, belki başlık parası, belki de rakı parası vardı. Öyle bir tweet atmanın 2 sene sonra böyle karşılanacağını hiç tahmin etmemiştim.



Diyelim ki bu bir espri değildi, ciddi olarak söyledim, buna da kimsenin gücenmemesi lazım, kızmaması lazım. Her şarkıyı, türküyü beğenecek halimiz yok."



'BIRAKIN DA BAZI TÜRKÜLERİ DİNMEMEYEYİM'

Bülent Arınç, MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu'nun ülkücüleri ziyaretinde açılan "Türküyü sevmeyen, Türk'ü de sevmez" pankartına üzüldüğünü belirterek, "Öyle türküler, şarkılar var ki içinde ringo ringo şişelerden, tombul tombul bilmen nereye kadar, sana tapıyorumdan bilmem neye kadar.



Ankaralı Namık'tan veya Turgut'tan birşey dinleyen insan coşup bunları tekrarlayabilir, bazılarından kadınlar, bazılarından erkekler çok hoşlanabilir, ama bırakın ben de bazılarından hoşlanmayayım, dinlemek istemeyeyim. Bazılarını beğenmemek benim için de hak olmalı" diye konuştu.



'RAKI DEYİNCE AKLINA ATATÜRK GELİYOR'

Medyayı da eleştiren Bülent Arınç, şöyle devam etti:



"Medyamız bunun üzerine din bilginlerine bile sordular, 'içinde rakı geçerse şarkı türkü dinlemek caiz midir' diye. Soracak başka bir şey bulamamışlar. Sosyal bilimcilere, siyasetçilere soruyorlar, işin ön kötüsü de o.



Yalova'da malum meşhur birisi var, hemen Atatürk ile bağlantı yapmış. Adam, Atatürk deyince rakı geliyor aklına, rakı denince Atatürk aklına geliyor, Atatürk'ün ne devrimleri ne bu ülkeye yaptıkları, komutanlığı, siyaset, devlet adamlığı değil. Ağzınızdan rakı çıktı mı? Hele nahoş bir şekilde çıktıysa ona göre, bu rakıyı Atatürk sevdiği için sevmeyenlerden filan diye yakıştırma yapıyor.



Zaman zaman bazı şeyler söylesem, insanlar bunları tartışsa diye fakat hükümet sözcülüğü vazifesi omuzlarımdan beni çökertiyor, rahat hareket edemiyorum." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin