Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e çok sert cevap: ' O kadar haysiyetli değil'

Bülent Arınç, 'Bakanlar Kurulu' ardından yaptığı basın toplantısında Melih Gökçek'i topa tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e çok sert cevap: ' O kadar haysiyetli değil'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, kendisi hakkında 'Seni istemiyoruz. Partiden istifa et. İstifa etmezse de görevden alınsın' şeklinde tweetler atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sert cevaplar verdi.



Arınç, Gökçek'in tweetleri için şu açıklamalarda bulundu:



"Gökçek benimle ilgili bazı tweetler atmış. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. İçeriden Gökçek kim diyenler oldu ama hiç bir şey söylemeden bu günü geçmek olmaz. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir adam değildir.



Allah kısmet ederse bu görevde olmayacağım sadece emekli maaşıyla geçinen biri olarak Ankara'nın sokaklarında gezeceğim. Beni istifaya çağırmak kimsenin haddi değil. Benim Gökçek'e değil ama eşine büyük bir saygım var. O nedenle ona cevap vermeyeceğim.



Biz kimin nerede havlayacağını kimin bizi itibarsızlaştırmaya çalışacağını biliriz. Bakın Gökçek diyorum sayın demiyorum. 1- bir yerlere yaranmak istiyor, 2-oğlunu milletvekili yapmaya çalışıyor



Herkes benim cemaate karşı görüşümü bilir ama 17 ve 25 Aralaık davalarından sonra ben hükümetin yanında oldum. Gökçek yerel seçimlerde oy isterken o yapının kucağına oturmuştur.



Ben Gökçek'in adaylığına itiraz ettim Artık Ankara'ya yakışmıyor dedim. Partim onun adaylığı üzerine karar verince partimin kararına saygı gösterdim. O günlerin acısını şimdi çıkarmaya çalışıyor. 8 Haziran'a kadar bekliyorum. 8 Haziran'dan sonra bunu saldırtanları ortaya çıkaracağım."



Arınç, Melih Gökçek'in Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın yazısını delil olarak göstermesi üzerine de "Ahmet Hakan'ı Gökçek'den çok önce tanırım. Çok eleştirmiş bir insanım ama Sayın Ahmet Hakan Melig Gökçek'ten daha namusludur, şereflidir. O gazetecilik yapıyor. Melih Gökçek tetikçilik" dedi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin