Bülent Arınç'tan CHP'ye TRT cevabı!

Başbakan Yardımcısı Arınç, soru önergesini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünden alınan bilgi notuyla yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan CHP'ye TRT cevabı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "TRT Kurumu radyo ve televizyon kanalları tarafından yayınlanmaları yasaklanan şarkı ve türkülerin bulunduğu iddiası doğru mu?" diye sordu.



Arınç, besteciler ve firmalar tarafından TRT'de yayınlanmak üzere sunulan bütün eserlerin müzikleri ve sözlerinin 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ve ilgili mer'i mevzuat hükümleri çerçevesinde denetime tabi tutulduğunu belirterek, "Yayınlanabilir kararı alan eserlere, yayınlarda yer verildiği gibi, denetimden geçen hiçbir esere de daha sonra yayın yasağı getirilmemektedir" dedi. 



TRT'de, "Vardar Ovası" adlı türkü için herhangi bir yasak olmadığını belirten Arınç, "Başka bir yasaklanan eser de bulunmamaktadır. Söz konusu eser halen TRT Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği repertuarlarında bulunmakta olup zaman zaman radyo ve televizyon programlarımızda yayınlanmaktadır" açıklamasını yaptı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin