Bülent Arınç'ın 'kahkaha' açıklamasına İspanyol basınından eleştiri

Bülent Arınç'ın açıklamaları İspanyol ve Danimarka basınında da yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'ın 'kahkaha' açıklamasına İspanyol basınından eleştiri

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti milletvekili Bülent Arınç’ın “Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmamalı” sözlerine İspanyol basınından ağır eleştiriler geldi.

Arınç’ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın düşüncelerini dışa vuran bir sözcüsü olarak tanıtan gazeteler bu sözlerin gerçekte hükümetin kadınlara karşı yürüttüğü siyaseti ortaya koyduğunu ileri sürdü. El Mundo gazetesi, “Türk hükümetine karşı kadın kahkahaları” başlıklı yazısında Bülent Arınç’ın bu sözlerine kadınların büyük tepki gösterdiğini yazdı.



Gazete, 12 yıllık Ak Parti yönetiminde kadınların sistamatik olarak susturulduğuna dikkat çekerek bırakın kadınları gençlerin bile Türkiye’de artık otobüs ve metrolarda ayaklarını uzatarak yolculuk yapamadığını sürekli baskı altında tutulduğunu vurguladı.



El Mundo gazetesi, Türkiye’deki ailelerin kaç çocuk yapması gerektiğine bile karışan bir başbakanın, yardımcısı Arınç tarafından “kadınların yüksek sesle gülmemesi gerekir” sözlerininde normal karşılanması gerektiğine işaret etti.

Bu arada Arınç’ın sözlerine İspanya’da hem sosyal medyadan hem de okuyucu köşelerinden büyük tepki geldi. İspanyol gençler Arınç’ın sözlerinin İran’daki molla rejimini hatırlattığına vurgu yaparak “Bu ülkede espriyi bile günah saymışlardı, başbakan yardımcısının kahkahayı yasaklama ile yakında espriyede el atacak” dediler.



Danimarka gazetesinin haber,nde ise “Türk bakan, kadınlar yüksek sesle gülmemeli dedi” manşetiyle verdikleri haberde “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin en çok söz sahibi üyelerinden biri olan Bülent Arınç’ın kadınlar yüksek sesle gülmemeli sözleri toplumda nefret ve öfke yarattı. Bu gülünç sözleri sarf eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kadınların gülmelerini modern toplumun çürümesi olarak yorumladı. Arınç, ‘İffet çok önemli. Kadın da Erkek de iffetli olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacak’ dedi. Türk bakan kadınların terbiyeli yetişmesi konusunda sınır koymadı. Uyuşturucudan, hayat kadınlığına her konuya değindi. Bakan, kadınların cep telefonu kullanmaları, yemek tariflerine çok zaman ayırmalarına kadar her konuyu eleştirdi. Arınç toplumdan büyük tepki alırken, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kadınların gülmeye morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın dini siyasete alet etmesi büyük eleştiri alıyor” denildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin