Bülent Arınç'dan 'Duran İnsan' yorumu : "Böyle eylemler teşvik edilmeli"

Bülent Arınç, son iki gündür tüm yurtta yayılmaya başlayan 'duran adam' eylemiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'dan 'Duran İnsan' yorumu : "Böyle eylemler teşvik edilmeli"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerde fenomen haline gelen ‘duran adam’ eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu:



“Bu bir şiddet eylemi değil; bu göze de gayet hoş gelen bir eylem türü. Bir barışçı eylem türü. Bu tür eylemler teşvik edilmeli.... Bunu kınayacak halimiz yok. Benim zaten geçmişten bu yana özgürlükler alanında düşündüğümüz tek şey vardır; İnsanları şiddete, silaha yöneltmemek. İnsanların barış ve huzur içerisinde hukuk kurallarına uygun eylemler yapmasını sonuna kadar desteklemek. Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesine yönelik başlayan eylemleri de anlayışla karşıladığımı ifade etmiştim. Sonradan bu eylemler şekil değiştirdi.



Sosyal medyayla ilgili Adalet Bakanımız açıklama yaptı. Ben de haber portallarıyla ilgili bir düzenlemeyi hazırladım. Özellikle haber portallarında çalışanların basın yasası içine alınması, haber portallarının reklam alması gibi düzenlemeler. Ama sorduğunuz sanal medya özel hayatın gizliliğine dair bir düzenleme yapılması benim konum değil.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin