Bugün yazarları yasağı yazdı: Elektrik ve suyu da kesin

Bugün gazetesi yazarlarının gündeminde bugün Tivibu var...

Google Haberlere Abone ol
Bugün yazarları yasağı yazdı: Elektrik ve suyu da kesin

Bugün Televizyonu, Samanyolu TV ve Mehtap TV'nin Türk Telekom'un sahibi olduğu Tivibu'dan çıkartılması kararına Bugün gazetesi yazarları sert tepki gösterdi.



Nazlı Ilıcak, "Tivibu keyfiliği" başlıklı yazısında Tivibu'nun sahibi Telekom'un büyük ortağı Oger Grubu, diğer ortağın da Hazine olduğunu hatırlatarak, "Yönetim kurulunda hep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler var" diye yazdı.



"Belli ki Tayyip Erdoğan çok sıkıştı. Özgürce yayın yapan ve zaten sayıları çok azalmış olan yayın kuruluşlarının geniş kitlelere ulaşmasının önünü kesmeye çalışıyor. Umarım yargı bu keyfiliğe bir son verir" yorumunu yapan Ilıcak, medya mensuplarına "üç maymunu oynamasınlar" uyarısında bulundu.



Gazetenin diğer bir yazarı Tarık Toros da tepkisini "Elektrik ve suyu da kesin" başlıklı yazısıyla gösterdi. Toros yazısında, "Nasıl ki, interneti kesemezsin; tıpkı onun gibi internet üzerinden TV yayınını da engelleyemezsin! Kamu gücüyle bunu yapan yarın telefonun fişini de çeker. Hızını alamayıp bu kafayla elektrik ve suyu da keser! İş oraya gidiyor. Çok geç olmadan internetine, televizyonlarına ve özgürlüğüne sahip çık Türkiye!" çağrısında bulundu.



Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Erhan Başyurt ise, akıl almaz diye nitelediği sansür girişiminin iki hedefi olduğunu yazdı: "Birincisi, gerçeklerin genel seçim öncesi halka ulaşmasını önlemek için özgür ve tarafsız medya kuruluşlarının yayınlarını sansürlemek.

İkincisi, muhalefetin genel seçimler öncesi kendilerini ifade imkânı bulduğu mecraları daraltmak ve genel seçim öncesi mesajlarının kitlelere ulaşmasını engellemek."



Başyurt, "Tivibu ve sansür" başlıklı yazısında baskıya mağruz kalan diğer gazete ve yayın kuruluşlarının isimlerini anmayı da ihmal etmedi. 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin