Bugün yazarı 'yolun sonu'na geldi!

10 yılı aşkın süredir Bugün'de görev alan yazar, gazeteyle yollarını ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bugün yazarı 'yolun sonu'na geldi!

Gülay Göktürk, 10 yıldan uzun zamandır görev aldığı Bugün gazetesindeki köşesine veda etti.



Göktürk, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Bugün'de 17 ve 25 Aralık operasyonlarını eleştiren, hükümeti destekleyen yazılar kaleme alıyordu.



Öte yandan Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Gülay Göktürk'ün Akşam gazetesiyle anlaştığını iddia etti.



Kütahyalı Twitter hesabına konuyla ilgili olarak, "Bugün yazılarına son veren cesur ve dürüst kalem Gülay Göktürk cumartesi gününden itibaren Akşam'da olacak" yazdı.



Göktürk, Bugün okuyucusuna aşağıdaki yazıyla veda etti:



Yolun sonu



36 yıllık gazetecilik yaşamımın yeni bir dönüm noktasındayım. 10 yılı aşkın bir süredir yazdığım gazeteye ve siz okurlarıma veda etme günü geldi.



2003 yılının başında Merkez Medya’dan buraya, Tercüman’ın “ikinci doğum”una katkıda bulunmak için gelmiştim. Yeni Tercüman, 60’lı, 70’li yılların Tercüman’ının taşıdığı zaaflardan büyük ölçüde kurtulmuş, çok daha liberalleşmiş bir gazete olacaktı.



Bu benim için büyük bir meydan okumaydı.



Tanıdıklarım, dostlarım Tercüman’da bulunuşumu geçmişime ve kökenime yakıştıramıyor; “O sağcı gazetede ne işin var” diyorlardı. Oysa ben yıllardır “sağ/sol” kavramlarının alt üst olduğu bir tarihsel döneme tanıklık ettiğimizi; siyasi saflaşmanın gerçek ekseninin farklı yerlerden geçtiğini yazıp duruyordum. Değişimci olduğu söylenen “sol”un statükoyla bütünleştiği buna karşılık “sağ”ın statükoyu zorladığı bir ortamda olan biteni anlayabilmek için sağ/sol dışında başka eksenler aramamız gerektiğini anlatmaya çalışıyordum.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 



Bugün yazarı 'yolun sonu'na geldi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin