Bugün toplu taşıma kullanacaklar dikkat! Son dakika toplu taşıma kararı geldi

İzmir, Ankara ve İstanbul belediyelerinden son dakika toplu taşıma kararı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bugün toplu taşıma kullanacaklar dikkat! Son dakika toplu taşıma kararı geldi

Bugün 3 Mayıs Salı otobüs, metro, metrobüs, vapur ve Marmaray ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz mi? Bugün 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü... Bu mutlu günde sevdiklerini ziyaret etmek isteyenler merakla bu soruların cevabını araştırıyor. işte "Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?" sorusunun cevabı ve akbil ile ilgili dikkat edilmesi gereken detay...

İSTANBUL'DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul'da Ramazan Bayramı süresince İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecektir. Marmaray da bayram süresince yani  5 Mayıs Perşembe gününe kadar ücretsiz olacak. 5 Mayıs'ta ise ücret alımı başlayacak.

AKBİL DETAYINA DİKKAT

Ulaşım ücretsiz olsa da otobüs, metro ve metrobüse binişlerde kesinlikle akbil okutulması gerekiyor. Yani ulaşım ücretsiz olmakla beraber İstanbulkartınız olmadan toplu taşıma araçlarına binemezsiniz.

ANKARA'DA BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması…” Kararı gereğince vatandaşlarımız,  02, 03, 04 Mayıs 2022 tarihlerine rastlayan Ramazan Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

İZMİR'DE BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir’de Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım ücretsiz olacak. Arife günü ve bayramın ilk iki günü mezarlıklara özel ESHOT otobüs seferleri de yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, Ramazan Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin