Bugün gazetesini yalanladı: Düzmece, asparagas

Şanlıurfa Valiliği, Bugün gazetesinde yer alan haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bugün gazetesini yalanladı: Düzmece, asparagas

Şanlıurfa Valiliği, "Terör örgütü DAEŞ'e Akçakale Gümrük Kapısı'ndan silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı yapıldığı" yönündeki haberin "düzmece" olduğunu bildirdi. 



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bugün gazetesinde yer alan söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltarak algı oluşturmaya yönelik olduğu" belirtildi. 



Akçakale Gümrük Kapısı'nın, terör örgütü DAEŞ'in, 7 Mart 2014'te Tel Abyad ilçesinin kontrolünü eline almasıyla giriş ve çıkışlara kapatıldığı ve bu durumun halen devam ettiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:



"Akçakale Gümrük Müdürlüğüne ait güvenlik kameralarından alınan fotoğraflarla hazırlanan yalan haberde, ülkelerine dönüş yapan Suriyelilerin beraberlerinde götürdükleri eşyaların görüntüleri, 'silah yapımında kullanılıyor' şeklinde gösterilmiştir. Yaşanan savaşın ağır yıkımlarını ortadan kaldırmak ve yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla bölge halkının dönüşleri sırasında; su deposu olarak kullanılan varilleri bomba, sondaj kuyusu için gerekli boruları havan topu, elektrik şebekesi için kullanılacak kabloları da patlayıcı düzeneği olarak yayınlamışlardır. Fotoğraflardaki malzemelerin gümrük mevzuatı açısından yolcu eşyası olarak suç unsuru taşımadığı açıktır. Dolayısıyla 'terör örgütü DAEŞ'e Akçakale Gümrük Kapısı'ndan silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı yapıldığı' yönündeki haber düzmecedir."



"Aracın üstündeki YPG ibaresini silmeyi unutmuşlar"



Metal bloklarla kaplanan iş makinesinin yer aldığı fotoğrafa, "O metal levhalar böyle silaha dönüşüyor" ibaresinin yazıldığı kaydedilen açıklamada, "Aracın üstündeki YPG ibaresini silmeyi unutmak ise haberin ne kadar asparagas olduğunun açık bir delilidir" ifadelerine yer verildi. 



Akçakale Gümrük Kapısı'nın 90 kamerayla 24 saat izlendiği bildirilen açıklamada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda hücre evlerinde patlayıcı yapımında kullanılabilecek gerçek malzemelerle yakalanan 5 kişinin, DAEŞ terör örgütüne yardım ve yataklık, lojistik destek sağladıkları iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.  (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin