Bugün gazetesinden ayrılan yazardan Başbakan'a 'Siz yanlış oyun oynadınız!'

Bugün gazetesinden ayrılan Ahmet Taşgetiren, yolsuzluk operasyonu ile ilgili Başbakan'a eleştiriler yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Bugün gazetesinden ayrılan yazardan Başbakan'a 'Siz yanlış oyun oynadınız!'

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, gündemdeki olayları İslam'ın ve geçmişin süzgecinden geçirdi. Avrupa Birliği (AB) ekseninden kayılmasaydı 17 Aralık operasyonunun gerçekleşmeyeceğini söyleyen Taşgetiren, “Siz yanlış oyun oynadınız. Bu gayet açık söyleniyor” dedi.



Başakşehir Belediyesi tarafından Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan deneyimli Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, geçmişten günümüze Türkiye’de yaşanan olaylar hakkında ilginç tespitlerde bulundu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile beraberindekilere ve izleyicilere bilgiler veren Taşgetiren, katılımcılardan tam not aldı.



Söyleşide normalleşme sürecine değinen Ahmet Taşgetiren, “Biz aslında 100 yıldan beri normalleşmeye uğraşıyoruz. Normalleşmek ne demek sayın Davutoğlu’nun ifadesi ile 'Türkiye’nin normalini aramak demek.' Yani kurulan yapının normal olmadığını, anormal olduğunu ifade etmek demektir. Ne tek parti yönetimi Türkiye’nin normaliydi. Ne o dönemdeki devlet-toplum ilişkisi normal bir ilişkiydi. Ne de çok partili hayata geçtikten sonraki süreçte devreye giren askeri müdahaleler Türkiye’nin normaliydi. Bu sistem Türkiye’nin normali değildi” dedi.



“BEN 28 ŞUBAT’IN HİÇBİR BİÇİMDE YERLİ BİR OPERASYON OLDUĞU BİLİNCİNDE OLMADIM”



AK Parti hükümeti hakkında kısa bir anekdot sunan Taşgetiren, “AK Parti'ye 2008’de kapatma davası açılıyor. Halktan aldığı oy yüzde 48 sanıyorum. Yani toplumun yarısının oyunu almış bir siyasi partiye kapatma davası açıyorsunuz. Gerekçe ne, gerekçe; laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak. O zamanlar bir rektör arkadaş diyorki; 'Yüzde 47 değil, yüzde 99 alsanız da Türkiye’de bazı şeyler olmaz'” şeklinde konuştu.



“Ben 28 Şubat’ın hiçbir biçimde yerli bir operasyon olduğu bilincinde olmadım” diyen Ahmet Taşgetiren sözlerine şöyle devam etti:



"NATO’nun 1989 yıllarında başlayan yeni konseptinin ilk pilot bölgesi olarak Türkiye’nin kullanıldığını düşündüm. O dönem Refah Partisi’nin iktidardan düşürüldüğü ve kapatılma davasının açıldığı zamanki oy oranı yüzde 22’nin üzerindedir. Birinci partidir ve maalesef Refah Partisi’nin kapatılma gerekçesi de yüzde 22 oy almış olmasıdır. O dönemki Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın, Radikal gazetesinde çıkan mülakatında şöyle diyordu: ‘Refah Partisi şayet yüzde 5 oy almış olsaydı kapatma davası açmazdık. İş bu kadar açık. Niye yüzde 5 olsaydı iktidar alternatifi olmayacaktı. Hele Başbakan hiç olmayacaktı. Ama Başbakanlık böyle bir İslami zeminden gelen bir politikacıya verilmez.'”



“AVRUPA BİRLİĞİ EKSENİNDEN KAYMASAYDINIZ BAŞINIZA BUNLAR GELMEZDİ”



Son olarak Türkiye’de yaşanan son olaylara vurgu yapan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımlayan deneyimli Gazeteci-Yazar Taşgetiren, “AB ekseninden kaymasaydınız başınıza bunlar gelmezdi. Siz yanlış oyun oynadınız. Bu gayet açık söyleniyor. Türkiye’nin şahsında İslam dünyasında bir örnek görülmesi istenmiyor. Dik duran bir örnek. İslam dünyası öncelikli düşünen, Türkiye öncelikli düşünen, Türkiye’nin ana formatının yani Tayyip Erdoğan bir kişiliği temsil ediyor. Bir toplum karakterini temsil ediyor. Yani o sera dönemi üretiminin formatının gerçek formata dönüşmesini temsil ediyor” diye konuştu.



Programından ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, katılımından dolayı Ahmet Taşgetiren’e çiçek takdim etti. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin