Bugün Dünya Tuvalet Günü. Yıkamalı mı, silmeli mi? İnsanlar ikiye ayrıldı...

Dünya Tuvalet Günü, Dünya Tuvalet Örgütü tarafından 2001 yılında ilan edildi. On iki yıl sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Dünya Tuvalet Günü'nü 2013 yılında BM resmi bir günü ilan etti. Amaç ise herkesin sağlıklı tuvaletlere ulaşması... Fakat dünyada hala çok tartışılan bir konu var, tuvaletten sonra suyla yıkamalı mı yoksa silmek yeterli mi?

Google Haberlere Abone ol
Bugün Dünya Tuvalet Günü. Yıkamalı mı, silmeli mi? İnsanlar ikiye ayrıldı...
Pixabay

Bugün dünya tuvalet günü ve aynı tartışma yine gündeme geldi. Kimisi tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra temizliğin yıkayarak yapılmasını gerektiğini, kimiyse silmenin yeterli olduğu görüşünde.

Birlemiş Milletler (BM) 2013’te 19 Kasım’ı Dünya Tuvalet Günü ilan etti. Amaçsa herkesin sağlıklı tuvalete ulaşması.

Tuvalet alışkanlıkları bölgeden bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Araştırmalara göre İslami öğreti temizlik için su kullanımı tavsiye ettiğinden, çoğunluğu müslüman olan ülkelerde hala suyla temizlik tercih ediliyor. Hindistan ve Çin’de de suyla temizliği tercih edenler var.

ABD, Almanya ve Britanya’daysa peçete kullanarak silinenler çoğunlukta. Zaten bu ülkelerde taharet musluğu da bulunmamakta. 

Natural Resources Defence Council’in araştırmasına göre dünyada en çok kişi başı tuvalet kağıdı tüketen ülkelerin başında, 141 roluyla ABD geliyor. Onu 134 rulo tuvalet kağıdıyla Almanya ve 127 ruloyla Britanya takip ediyor.

Türkiye’de çoğunluk yıkanarak temizlenmesi görüşünde.

Onlardan bazıları:

Bugün Dünya Tuvalet Günü. Yıkamalı mı, silmeli mi? İnsanlar ikiye ayrıldı...

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tuvalet yıkamak silmek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin