Bu yılın son MGK toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğündeki Milli Güvenlik Toplantısı sona erdi. MGK sonrası flaş operasyon açıklaması

 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.50'de başladı. Bu toplantı yılın son Milli Güvenlik Toplantısı oldu. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. MGK sonrası yapılan açıklamada, "Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
Bu yılın son MGK toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğündeki Milli Güvenlik Toplantısı sona erdi. MGK sonrası flaş operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısı, sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, her türlü tehdide karşı operasyonlar hakkında tedbirler görüşüldü. Bildiride, "Sınır ötesinde teröre izin verilmeyecek" denildi.  

Hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade edilmeyeceğine vurgu yapılan bildiride, Suriye'ye kara harekatı mesajında bulunuldu. 

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır.

PKK-KCK-PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimize, bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir.

Teröre karşı verdikleri kahramanca mücadelede milli ve milletler arası hukuk ile insan hakları ve kamu vicdanına mutlak bir bağlılıkla hareket etmeyi ilke olarak benimseyen güvenlik kuvvetlerimizin, ağır darbe alan bölücü terör örgütlerine nefes aldırmak maksadıyla yalan ve iftiraya başvuran çevrelerce hedef alınmasına hiçbir suretle müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizilmiştir.

YUNANİSTAN’A MESAJ

Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan’dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimiz vurgulanmıştır.

KKTC VURGUSU

KKTC’nin TDT’ye gözlemci statüsünde kabulünden memnuniyet dile getirilmiş, diğer uluslararası kuruluşlarla ülkelerden benzer adımları beklediğimiz ifade edilmiştir.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin