Bu yemekleri sakın ISITMAYIN. Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor: Isı değdiği an zehir saçan yiyecekler belli oldu

Günlük tükettiğimiz bazı yiyecekler yeniden ısıtıldıktan sonra güvenli olmayabilir. Besin değerlerini kaybederek bizi zehirlemeye kadar götüren bu yiyecekleri sakın ama sakın tekrar ısıtmaya kalkmayın! İşte tekrar ısıtılmaması gereken o yiyecekler

Bu yemekleri sakın ISITMAYIN. Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor: Isı değdiği an zehir saçan yiyecekler belli oldu

Bir gün öncesinden kalan yiyecekler, günün belli saatlerinde aniden bastıran açlık sancılarını kesmek için çözüm olabilir.

Yapmanız gereken tek şey, yemek pişirmek için fazladan dakika harcamanıza gerek kalmadan onları yeniden ısıtmak ve tüketmektir.

Ancak her gün tükettiğimiz bazı yiyecekler besin değerlerini kaybetme eğiliminde oldukları için yeniden ısıtıldıktan sonra güvenli olmayabilir.

İşte asla tekrar ısıtmamanız gereken yiyecekler…

MANTAR

Mantarların hazırlandığı anda tüketilmesi tavsiye edilir. Mantar, proteinler açısından zengin  olduğundan ve bol miktarda mineral içerdiğinden ertesi gün tüketmek üzere saklanmamalıdır.

Bunları yeniden ısıtarak bu proteinleri daha da parçalamış olursunuz ve sindirim sisteminizde hasara neden olursunuz.

Dolayısıyla onları ısıtmak oksitlenmiş nitrojen ve serbest radikaller içeren toksinler üretecektir. Ertesi gün için mantar yemeyi düşünüyor olsanız bile, mutlaka soğuk tüketin.

ISPANAK

Ispanak veya yeşil yapraklı sebzeler, havuç, pancar ve hatta kereviziniz varsa bunları tekrar ısıtmaktan kaçının.

Nitrat açısından zengin olan bu sebzeler tekrar ısıtıldığında toksik hale gelerek gıda zehirlenmesine neden olur.

Genellikle kanserojen özellikler açığa çıkabilir. Ispanak yüksek miktarda demir içerir. Bu nedenle ıspanağı tekrar ısıtmak ıspanakta bulunan demiri oksitleyebilir.

Demirin oksitlenmesi ise, kısırlık ve kanser dahil birçok hastalığa neden olduğu bilinen tehlikeli serbest radikalleri üretir.

Bu yemekleri sakın ISITMAYIN. Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor: Isı değdiği an zehir saçan yiyecekler belli oldu

TAVUK

Tavuk da tekrar ısıtılmaması gereken besinler arasında yer alır. Tavukta bulunan proteinler, tekrar ısıtıldığında kötü reaksiyon gösterir.

Tavuk ısıtıldığında bakteriler üretir. Bu nedenle sindirim sorunlarını beraberinde getirmiş olur. Tavuğu tekrar ısıtmamaya, mümkün olduğunca aynı gün tüketmeye özen gösterin.

PİRİNÇ

Şaşırmış olabilirsiniz ama pirinç de bu kategoriye giriyor. Yeniden ısıtılmış pirinç yiyerek gıda zehirlenmesine maruz kalabilirsiniz.

Bunun nedeni pirinçte bulunan oldukça dirençli bakterilerdir. Isı bu bakterileri öldürür ancak doğası gereği toksik olan maddeler üretebilir.

Pirinç yeniden ısıtıldığında ve oda sıcaklığında bırakıldığında içerdiği toksik maddeler çoğalabilir ve bu da tüketim sırasında gıda zehirlenmesine neden olabilir.

YUMURTA

Yumurta, zengin bir protein kaynağıdır. Ancak pişmiş yumurta veya haşlanmış yumurta tekrar tekrar ısıya maruz kaldığında ciddi zararlar verir.

Yumurtaları pişirdikten sonra hemen yiyin, ancak daha uzun süre saklanırsa yeniden ısıtmayın. Bunun yerine soğuk yiyin.

Çünkü yüksek proteinli yiyecekler çok miktarda nitrojen içerir. Bu nitrojen yeniden ısıtma nedeniyle oksitlenebilir ve kansere neden olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin