Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu!

Metabolizmanızı hızlandırarak hem daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilir hem de ideal kilonuza çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Metabolizmasının yavaşlığından şikayet edenler yazımızdaki yolları deneyerek metabolizma hızını artırabilir. Yaza sayılı günler kala diyet listeleri de tekrar ortaya çıkmaya başladı. Yağ yakmak için sadece ne kadar yediğiniz önemli değil, ne yediğiniz de oldukça önemli. İşte metabolizma hızını artırmak için yapmanız gereken 7 basit şey!

Google Haberlere Abone ol
Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu!

Yaza sayılı haftalar kaldığını ve tatile ideal ölçülerde girebilmek için diyete başlamanın tam zamanı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Hilal Mutlu Baynıkoğlu, ‘Öncelikle öğün sayılarını artırmak gerekiyor, 2-3 saatte bir ara öğünlerle gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye çalışın. Ne kadar öğün o kadar hızlı metabolizma demektir’ dedi.

Baynıkoğlu, metabolizmamızı etkileyen faktörler ve metabolizmamızı hızlandırmanın formülleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

METABOLİZMA HIZININ YAVAŞLAMASINA NEDEN OLAN ETKENLER

  • Sabah kahvaltı yapmamak
  • Hazır besinler tüketmek.
  • Diyete egzersizi katmamak
  • Yetersiz su tüketmek
  • Neyi, ne kadar yediğinizi kontrol etmemek
  • Aç kalarak zayıflamaya çalışmak
  • Sağlıklı bitkisel yağlar tüketmemek

Peki nasıl ve neden bunları yapmak çok önemli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hilal Mutlu Baynıkoğlu anlattı.

Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu!

SABAH KAHVALTINIZI YAPIN

2-3 saatte bir ara öğünlerle gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün tüketmeye çalışın. Ne kadar öğün o kadar hızlı metabolizma demektir. Sabah kahvaltısı olmazsa olmazınız ve öğününüzün baş tacı olmalıdır. En sıkı öğünü kahvaltıda yapın ki, metabolizmayı gece uykusundan uyandırın ve gün boyu canlı tutun. Kahvaltının güne sağlıklı ve canlı başlamak için en önemli öğün olduğunu, kan şekerinin düzenlenmesi, bilişsel performans, iş ve okul başarısını olumlu etkilediğini unutmayın.

Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu! - Resim : 2

HAZIR BESİNLERE HAYIR DEYİN

Kullanılan süt ve süt ürünlerini yağsız veya yarım yağlı alın. Ekmek grubunu tam buğday, çavdar veya siyez olarak tercih edin. Etlerin yağsız kısımlarını tüketmeye özen gösterin. Mutfağınıza hazır besinleri mümkün olduğunca sokmamaya çalışın.

YÜRÜYÜŞ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Spor yapamasak bile haftanın en az 3 günü 45 dakika orta tempoda yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin. Yürüyüş yaparken yanımızda mutlaka su bulundurun ve beslenme düzeninizi de yürüyüş planınıza göre ayarlayın.

Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu! - Resim : 3

SU TÜKETİMİNE ÖZEN GÖSTERİN

Metabolizmanızı su içerek canlandırın. Su içmek için susamayı beklemeyin. Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Güne su içerek başlayın ve öğün aralarında su içmeyi de alışkanlık haline getirin. Çay, kahve, bitki çayı gibi içeceklerin günlük su ihtiyacını karşılamadığını unutmayın.

DİYET GÜNLÜĞÜ TUTUN

Mutfakta tartı kullanmak her zaman işe yarar, böylece porsiyonları doğru şekilde ayarlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre diyet günlüğü tutmak alınan kaloriyi anlamlı ölçüde azaltmaktadır. Bu yüzden gün içerisinde yediklerinizi mutlaka not etmelisiniz ve bunu o anda yapmalısınız. İçecekler de kalori içerdiği için deftere yazılmalıdır.

Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu! - Resim : 4

AÇ KALARAK ZAYIFLAYAMAZSINIZ

Aç kalarak zayıflamaya çalışmak yapılan en büyük hatalardan biri. Vücudun alması gereken bir kalori vardır bu kalorinin altında yapılan diyetler metabolizmayı yavaşlatır. Ana öğünlerde tabağınızda dört besin grubunun da bir arada bulunmasına özen gösterin. Bunlar süt grubu (süt, yoğurt, ayran, cacık gibi), et grubu, sebze grubu ve tahıl grubudur. Ancak yemek pişirme yöntemlerine de dikkat etmek gerekir. Yemekleriniz ızgara, buğulama, haşlama, buharda pişirme yöntemleri ile pişirin.

MUTFAĞINIZDA SAĞLIKLI YAĞLARA YER AÇIN

Hayatınızda sağlıklı yağlara yer açın. Ara öğünlerinizde ceviz, fındık ve bademe yer verin, salatalara avokado ekleyebilirsiniz, yemeklerde ve salatalarda sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve size uygun beslenme planını uygulamak için gerekirse bir diyetisyenden yardım alın.

Bu yaza fit girin! Yağ yakımını hızlandırırken aç kalmayın: Metabolizmayı hızlandırmanın 7 basit yolu! - Resim : 5

(Posta)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin