Bu sergi kaçmaz!

Gündüz Vassaf'ın Mostari günlüğü sergi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bu sergi kaçmaz!

"Mostari / Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü" sergisi, 12 Temmuz - 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliği ile düzenlenen "Mostari / Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü Sergisi"nde, yazar ve psikolog Gündüz Vassaf'ın Mostar'da geçirdiği ayları ve bir türlü ayrılamadığı, her gün başında beklediği Mostar Köprüsü anlatılıyor.



Gündüz Vassaf,  24 Ekim - 30 Kasım 2011 tarihlerinde, Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nde çalışırken Bosna'da yaşayan kuzeninin Mostar'daki evinde kalır. 



Mostar'a varışının ertesi günü, dünyanın dört bir yanından gelen herkes gibi, evrensel ününe savaş acıları da eklenmiş olan Mostar Köprüsü'nün yolunu tutar. 



 







Gündüz Vassaf, "Mostari / Bir Köprü Bekçisinin Günlüğü" sergisine yazarın şiirsel roman diye nitelediği, bu yılın başlarında Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve sergiyle aynı adı taşıyan kitabı yol gösteriyor. 



Sergi, fotoğraflardan, görselleştirilmiş metinlerden, yazarın kitaptan bölümler okuduğu videodan ve yazarın Mostar'dan topladığı nesnelerden oluşuyor. 



Küratörlüğünü ve tasarımını Sadık Karamustafa'nın üstlendiği sergideki fotoğraflar Tolga Bermek, Mehmet Umur, Gündüz Vassaf ve William Özkaptan'a, Mostar illüstrasyonları ise Ersu Pekin'e ait. 



Tarih: 12 Temmuz - 31 Ağustos 2013

Yer:  Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM)

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan-Kadıköy

 



Kaynak: CNN Türk


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin