Bu 'selfie'ler çok konuşuldu!

Son 2 yıldır fenomen haline gelen 'selfie' hayatın bir parçası oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bu 'selfie'ler çok konuşuldu!

Online ortamdaki ilk izleri 2002 yılında görülmüş olsa da son 2 yıldır fenomen haline gelen 'selfie' hayatımızın bir parçası olmayı başardı. Neredeyse el alışkanlığına dönüşen bu durum sosyal medya sitelerinde kendisini fazlasıyla hissettiriyor.



Selfie çılgınlığı medyanın da sevdiği konulardan biri. Öyle ki Ajans Press haber verilerine bakıldığında selfie son bir yıldır 6 bin 200'den fazla haberde yer almış.



2013 yılında Oxford Üniversitesi tarafından yılın kelimesi seçilen ve İngilizce sözlüğe eklenen selfie Türk Dil Kurumu'nun Mayıs 2014'te aldığı bir karar ile 'özçekim' olarak Türkçe'deki yerini de buldu. 



Özçekim ile birlikte 'Sosyapoz, Başyapıt, Bengil, Beyani, Çekendi, Çekerol, Çekinti, Çektirim, Çeksun,  Ferdi, Görsel Salım, Seyfi ve Kendirme' gibi sözcükler de tavsiyeler arasındaydı.



Sosyal medyada selfie paylaşma arzusu, bazıları skandal denilebilecek ilginç özçekim karelerini de hayatımıza getirdi.



Selfie çılgınlığının insanları ilginç, değişik, dikkat çekici görüntülere teşvik ettiği inkâr edilemez. Ameliyatı bırakıp çekim yapan doktordan uzaydan selam yollayan astronota, reklam içerikli paylaşımlardan, çok tehlikeli platformlarda çekilenlere kadar sayısız selfie pozu sosyal medyada yer almaya devam ediyor.



En Çok Konuşulan Özçekimler



Selfie'nin konuşulduğu mecralarda selfie'si ile hit olan, çekim yaparken yaralanan, hayatını kaybeden, zamansız selfie arzusu ile eleştirilen, ilginç pozuyla dikkat çeken çok fazla kişinin haberi söz konusu. 



86. Akademi Ödülleri'nde Meryl Streep'in 18. defa aday gösterilmesinin şerefine çekilen ünlüler selfiesi sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı. 



Mandela'nın cenaze töreninde Obama'nın verdiği poz, Türkiye'de bir polisin intihar eden kişiyi selfie kadrajına aldığı görüntü, siyasetçilerin ve ünlülerin toplu selfieleri, hayvanlar âleminden özçekim örnekleri medyada epey yansıma bulan selfielerden bazıları.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin