Bu sefer Ege Denizi'nde deprem. Birçok kent depremi hissetti. İzmir ve Muğla sallandı. Kandilli depremin merkez üssünü İzmir olarak açıkladı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından Türkiye'nin birçok noktasında sarsıntılar devam ediyor. Karadeniz'den Akdeniz'e, İç Anadolu'dan Marmara bölgesine depremler yaşanıyor. Son deprem Ege Denizi'nde yaşandı. Deprem İzmir ve Muğla'da hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü İzmir olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bu sefer Ege Denizi'nde deprem. Birçok kent depremi hissetti. İzmir ve Muğla sallandı. Kandilli depremin merkez üssünü İzmir olarak açıkladı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan 2 büyük depremin ardından 10 binin üzerinde sarsıntı yaşandı. Bazı aktif faylar da deprem yaratmaya başladı. İç Anadolu'da Konya, Niğde, Aksaray, Kayseri'de de depremler yaşanırken son büyük deprem Ege Denizi'nde yaşandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre deprem 21:22'de Ege Denizi merkez üssü olmak üzere 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü İzmir Foça olarak açıkladı. Depremin büyüklüğünün 4.0 olduğu belirilirken depremin yerin 6.9 kilomtere derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

 İZMİR VALİSİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Körfezi'nde saat 21.22'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can ve mal kaybı olduğuna dair bir bilginin ulaşmadığını belirtti.

Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz Foça merkezli 4,1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Can ve mal kaybı olduğuna dair bir bilgi tarafımıza ulaşmadı. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin