Bu poğaça tarifinden sonra pastanelerin yüzüne bakmayacaksınız. Mayanın gelmesini beklemeden dünyanın en kolay aynı zamanda en lezzetli poğaçasını yapmaya hazır olun.

Pastane poğaçalarının lezzetini evde de yakalayabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin. Poğaçanın mayasının gelmesini beklemeden oldukça kısa süre içerisinde leziz poğaça yapmak için direkt olarak kolları sıvayabilirsiniz...

Google Haberlere Abone ol
Bu poğaça tarifinden sonra pastanelerin yüzüne bakmayacaksınız. Mayanın gelmesini beklemeden dünyanın en kolay aynı zamanda en lezzetli poğaçasını yapmaya hazır olun.

Evde lezzetli poğaça tarifi için hazır olun. Mayanın gelmesini beklemeden oldukça kısa süre içerisinde poğaçanızı hazırlamak için mutfağa koşabilirsiniz. Çayın, kahvenin yanına atıştırmak için oldukça güzel bir lezzet olan bu poğaça tarifini mutlaka deneyin!

Malzemeler;

Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
1. 5 paket kabartma tozu

İçi için:
1 kase ufaltılmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Üzeri için :
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu, susam

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine yumurta, sıvıyağ, süt, tuz, toz şeker ve kabartma tozunu alalım. Malzemeleri ilave ettikten sonra homojen bir forma getirmek için güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra unu azar azar ilave etmeye başlayabilirsiniz. Ununuzu azar azar ilave ederken, bir yandan da yoğurma işlemini gerçekleştirmeyi ihmal etmeyin. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamur kabınızın üzerini bir streç film ile güzelce kapatın ve hamurunuzu dinlendirmeye bırakın. 20 dakikalık dinlendirme süreci hamurunuz için yeterli gelecektir. 20 dakikanın sonunda hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Ceviz büyüklüğündeki hamur parçalarınızı elinizle güzelce açın. Açma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine hazırladığımız maydanozlu iç harcını ilave edelim. İç harcını ilave ettikten sonra hamurunuzu güzelce kapatın. Kapattığınız kısmı bir çatal yardımıyla bastırdıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim.

Yumurta sarısını sürdükten sonra üzerine çörek otu ve susam ilavesinde bulunun. Tüm poğaçalara bu işlemi gerçekleştirdikten sonra önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 ile 25 dakika civarında pişirelim. Pişme sürecinden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin