Bu pişi asla yağ çekmiyor: Maya süresi beklemenize gerek kalmıyor. İşte yedikçe yemek isteyeceğiniz mayasız pişi tarifi. Mayasız pişi nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik pişi tarifi bulundu. Bu tarif sayesinde maya süresi ile beklemeden pişinizi hazırlayabilecek, afiyetle tüketebileceksiniz. İşte kahvaltıların yeni gözde tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bu pişi asla yağ çekmiyor: Maya süresi beklemenize gerek kalmıyor. İşte yedikçe yemek isteyeceğiniz mayasız pişi tarifi. Mayasız pişi nasıl yapılır?

Mayasız Balon Pişi İçin Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisine 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü olarak iyice çırpalım. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine biraz un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave derek yoğurma sürecine başlayabiliriz.

Unu azar azar ilave ederek yoğurma sürecine başlayabilirsiniz. Hamurunuzun yumuşak kıvamda olması pişinizin puf pouf kabarmasını sağlayacaktır.

Hamuru hazır hale getirdikten sonra iki adet pişirme kağıdının arasına alalım ve hamurumuzu genişletmeye başlayalım.

Yarım santimlik açma işlemini gerçekleştirdikten sonra hamurun üzerinde pişirme kağıdını alalım ve hamurumuza şekil verme işlemini gerçekleştirelim.

Şekil verdikten sonra kızgın yağın içerisinde hamurlarımızı arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin