Bu pişi asla yağ çekmiyor: Maya kullanmadan balon gibi kabaran müthiş pişi tarifi için hemen kolları sıvayın. 10 dakika içerisinde pişi nasıl yapılır?

Kahvaltıların yıldızı olan pişiyi, dışarıdan hamur almadan çok daha lezzetli bir şekilde yapabilmeniz mümkün. İşte 10 dakikada pişirebileceğiniz mayasız pişi tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bu pişi asla yağ çekmiyor: Maya kullanmadan balon gibi kabaran müthiş pişi tarifi için hemen kolları sıvayın. 10 dakika içerisinde pişi nasıl yapılır?

Kahvaltıların en çok sevilen hamurişlerinden bir tanesi olan pişiyi evde oldukça basit bir şekilde hazırlamanız mümkün. İşte pişi için uygulanması gereken o adımlar...

Malzemeler;

1 yumurta
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine yumurtayı, suyu, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu alalım. Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edelim. Unu karışımın içerisine ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine başlayalım.

Hamur formuna geldikten sonra, tezgahın üzerine alalım ve hamurumuzu burada güzelce toparlayalım.

Toparlama işlemini gerçekleştirdikten sonra hamurumuzu çok ince olmayacak şekilde güzelce açalım.

Hamuru açma işlemini gerçekleştirdikten sonra bardak ya da kurabiye aparatı sayesinde daire formunda keselim. 

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kızdırdığımız yağın içerisinde daire formundaki hamurlarımızı arkalı önlü formda kızartalım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin