Bu pişi asla yağ çekmiyor. Kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu. Bir kere yaptığınızda bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Pişi nasıl yapılır?

Hem çok lezzetli hem de çok pratik pişi tarifi bulundu. Bu pişi tarifini her gün kahvaltıya yapmak isteyeceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bu pişi asla yağ çekmiyor. Kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu. Bir kere yaptığınızda bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Pişi nasıl yapılır?

Mayasız Balon Pişi İçin Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisinde  2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü olarak iyice çırpalım. Bu noktada yumurtanın çok daha iyi kabarabilmesi için her iki malzemenin de oda sıcaklığında olması son derece önemlidir.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine biraz un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Unu azar azar ilave etmeyi ve kontrollü gitmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Aksi taktirde hamurunuz çok sert olacak ve istediğiniz yumuşaklığa erişemeyeceksiniz.

Hamurun yumuşak formlu bir kıvamda olması pişilerinizin çok daha yumuşak ve pofuduk bir formda olmasına yardımcı olacaktır.

Hamuru hazır hale getirdikten sonra iki yağlı kağıdın arasına alalım ve hamurumuzu güzelce açmaya başlayalım. 

Hamurumuzu uygun boylarda açtıktan sonra kurabiye apartı ya da bir bardak yardımıyla hamurumuzu güzelce açmaya başlayalım. 

Hamurumuzdan parçalar kopardıktan sonra kızgın yağın içerisinde arkalı önlü olacak şekilde hamurumuzu kızartmaya başlayalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin